当您想快速准备甜食时,加蜂蜜和核桃的烤香蕉是一个不错的选择。你不需要太多时间,甚至不需要太多原料。
Najraje imamo recepte, ki so preprosti in hitri. Recept za pečene banane z medom in orehi sodi prav v to kategorijo.
阅读更多: 厨房小窍门:如何一次性把香蕉切成均匀的块?
Ne potrebujete veliko sestavin, sladica pa je pripravljena v nekaj minutah. Tako imate vedno na zalogi sveže pripravljeno sladico, čeprav vas gosti presenetijo.
Recept – pečene banane z medom in orehi:
Sestavine za pečene banane z medom in orehi:
- 4 banane
- 50 克 黄油
- 2 žlici tekočega medu
- pest orehovih jedrc
- četrt žličke cimeta
- kepica grškega jogurta/vanilijevega sladoleda (po želji)
Postopek priprave pečene banane z medom in orehi:
Za začetek banane olupimo in prerežemo na polovici. V dovolj veliki ponvi na vročini razpustimo maslo in nanj s plosko stranjo položimo razpolovljene banane. Ko se zapečejo (to traja pribl. dve minuti), jih obrnemo in zapečemo še drugo stran. Nato jih prelijemo z žličko medu in potresemo s cimetom. Na krožniku jih polijemo še z omako iz ponve, dodamo orehe in porabimo preostanek medu. Po želji lahko na krožnik dodamo kepico sladoleda ali bolj zdrav grški jogurt.