玉米粥薯条是这种经典土豆零食的替代品,并证明不健康菜肴的健康版本不一定不那么美味。玉米粥棒和炸土豆一样好吃,外皮酥脆,中心柔软。它们不是油炸的,而是烘烤的,可以像炸薯条一样蘸番茄酱。
Pomfrit ni slovenska jed, polenta pač. Združite priljubljeni 小吃 in tradicionalno slovensko jed s tem, ko pripravite pomfrit iz polente. Gre za zdravo različico ocvrtega krompirčka, ki jo bodo vzljubili tudi najmlajši, ki sicer prisegajo na pomfrit.
阅读更多: 食谱:士力架加酒精
Pomfrit iz polente je v kombinaciji s panceto hrana za bogove, zato ta slastni prigrizek preprosto morate preizkusiti. Samega po sebi ali z dodatki.
Recept za pomfrit iz polente s panceto:
Sestavine za pomfrit iz polente s panceto:
- instant polenta
- 盐
- 胡椒
- 帕尔马干酪
- 薄肉
- 西葫芦
- 芦笋
- češnjev paradižnik
- sezam (po želji)
- 橄榄油
- kečap (za pomakanje, lahko tudi paradižnikova omaka ali katera druga pomaka)
Postopek priprave pomfrita iz polente s panceto:
Najprej v slani vodi skuhamo polento (razmerje zdrob : voda 1:3). Kuhano polento popopramo in vmešamo parmezan. Vse skupaj prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in poravnamo. Postavimo v hladilnik za cca eno uro, da se shladi in strdi. Če želimo zgolj polentin pomfrit, ohlajeno polento nato le še narežemo na paličice in jih za konec za hrustljavost na oljčnem olju popečemo z vseh štirih strani ter potresemo s sezamom. Če je krompirček iz polente kot priloga panceti, tedaj, ko je polenta v hladilniku, narežemo panceto, šparglje, bučke in češnjevce ter jih popečemo. Pa dober tek!