蘑菇季节即将来临。热情的蘑菇采摘者已经在等待第一场秋雨,这将为蘑菇生长创造良好的条件。这次我们为你找到了一个有趣的食谱——蘑菇炸丸子。
成分:
- 1个洋葱
- 100 g gob šampinjonov, jurčkov
- 50 克 黄油
- 90 克 面粉
- 25 dcl polnomastnega mleka
- 20 dcl zgoščene piščančje juhe
- 2个蛋
- 300 g krušnih drobtin
- 200 g naribanega sira po izbiri
- 油煎炸
- 盐和胡椒
准备:
Čebulo in gobe drobno narežete. V ponvi stopite maslo, dodajte čebulo ter gobe in nežno pražite 5 minut. Po praženju dodajte moko in rahlo mešajte, dokler zmes ne postane zlato rjave barve. Ponev odstranite iz ognja, ter med ponovnim mešanjem postopoma dodajte mleko. Ko zmes dobi enotno konsistenco, dodajte juho in ponev postavte nazaj na ogenj, da se ta ponovno zgosti. Dodajte sir, začinite in pustite, da se zmes dobro ohladi.
Nato z rokami oblikujte krokete ter jih pomokajte, potopite v jajce in nato v krušne drobtine. Pripravljene krokete položite na pladenj, ter jih postavite v hladilnik za nekaj minut. Olje segrejete na 180 ºC in krokete pražite približno 3 minute oziroma dokler niso zlati. Poleg postrežete solato. Dober tek !