关闭烤箱并“点燃”您的味蕾。我们准备了一份无需烘烤的美味饼干芝士蛋糕的食谱,这将在今年夏天在您的厨房中大受欢迎。
Le kdo bo v tej vročini še prižigal pečico? Da bo priprava posladka torej čim bolj ‘hladna’, je tukaj 食谱 za odličen piškotni cheesecake brez peke, ki bo nedvomno navdušil vas in vaše goste.
Sestavine za piškotni cheesecake brez peke:
- 36 piškotov Oreo
- 5 žlic stopljenega masla
- 900 gramov kremnega sira
- 1/3 杯糖
- 1 汤匙 香草精
- 1 skodelica toplega mleka
- 1 žlica želatine
Sestavine za piškotni cheesecake brez peke:
Piškote Oreo razpolovite in kremo ločite od piškotov. Oboje dajte v ločeni skledi. Piškote stresite v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobite v drobtinice. Polovico drobtinic shranite za pozneje, polovico pa stresite v skledo in pomešajte s stopljenim maslom, da dobite teksturo rahlo mokrega peska. Drobtine nato stresite v okrogli tortni pekač (s premerom okoli 22 centimetrov) in jih dobro stisnite ob pekač. V srednji posodi pri nizki temperature zmešajte kremni sir, sladkor, kremo s piškotov in vaniljev ekstrakt ter mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso. V merilnem lončku zmešajte toplo mleko z želatino in mešajte, da se stopi. Mleko z želatino prilijte sirni mešanici ter neprestano mešajte. Ko krema začne rahlo vreti, jo odstranite z ognja. Mešanico prelijte po piškotni osnovi v pekaču. Zravnajte jo z lopatico ali žlico. Piškotne drobtine, ki ste jih prej dali na stran, zdaj potresite po vrhu piškotnega cheesecaka in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure. Ko je sladica dovolj ohlajena, odstranite pekač, narežite ter postrezite. Pa dober tek!
Pripravo sladice si lahko ogledate tudi v priloženem videu: