fbpx

Recept: tatarski biftek za prste obliznit

Recept - tatarski biftek

Bližajo se prazniki in ko boste naslednjič tuhtali, kaj pripraviti za svoje goste, se spomnite na tatarski biftek, mesni namaz, ki bo izginil z mize prej kot vse ostalo.

Tradicija veleva, da je treba med prazniki vsaj enkrat pripraviti tatarski biftek. Ne veste, kako? Potem ste prišli na pravi naslov, kajti za vas imamo recept, s katerim boste pripravili tako slasten mesni namaz, da se bo zdelo, kot da ga delate že celo življenje in je vaša specialiteta. Postrežemo ga z maslom in opečenim kruhkom.

阅读更多: 食谱:烤意大利面配碎肉和天堂般的外壳

Čas je, da osvojite proipravo tatarskega biftka.
Čas je, da osvojite pripravo tatarskega biftka.

Veste, od kod ime tatarski biftek? Iznašli so ga ruski nomadi, Tatari, ki so pod sedli konjev prevažali surovo meso, prej so ga posolili, saj so menili, da bo soljeno ublažilo rane konjev. Meso se je med prenašanjem zmehčalo in Tatarom je po koncu prav teknilo. In rodil se je tatarski biftek.

Recept za tatarski biftek:

Sestavine za tatarski biftek:

  • 500 g govejega fileja (lahko tudi pljučnega)
  • 1个蛋黄
  • 3 kisle kumarice
  • 0,5 čebule
  • 1 žlica kaper
  • 1汤匙芥末
  • četrt žličke soli
  • 2 ščepca sveže mletega popra
  • četrt žličke čilija v prahu
  • 1 žlička sladke mlete rdeče paprike
  • 6–8 slanih inčunov (po želji)

Postopek priprave tatarskega bifteka (za 8 oseb):
Meso operemo in osušimo s kuhinjsko krpo. Odstranimo mu žilice in maščobo ter narežemo na drobne kose. Posolimo. Inčune očistimo in z vilicami zmečkamo v pasto. Čebulo in kapre olupimo, operemo in drobno sesekljamo. Drobno nasekljamo še kumarice in koščke mesa, ki pa jih lahko tudi zmeljemo. V skledi nato s kumaricami, čebulo in inčuni zmešamo gorčico, čili, papriko, sol in poper ter dodamo meso in rumenjak. Dobro premešamo. Tatarski biftek oblikujemo v kepo. Pa dober tek!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。