意大利提拉米苏甜点由咖啡浸泡的饼干制成,上面撒上马斯卡彭奶酪,并撒上可可,制作起来非常简单,味道也很美味。每个家庭主妇都有自己的制作秘诀,我们喜欢这个充满活力的秘诀 冬季香料。这个经典的提拉米苏配方通过肉桂、丁香和生姜转化为真正神圣的圣诞风味。
你知道 najboljši recept za 提拉米苏?! Tak, ki je hkrati enostaven recept in takšen, ki ga zmore vsak. Predstavljamo vam najbolj primeren 食谱 提拉米苏 v tem letnem času!
Tiramisu z okusom po božičnih praznikih
Ta klasični recept za tiramisu se spremeni v pravi božanski božični okus, saj so v njem cimet, klinčki, ingver.
组成部分
- 2 žlici mletega cimeta
- 2 žlici mletega ingverja
- 1½ žlice mletega pimenta
- ½ žlice mletih klinčkov
- ½ žlice mletega muškatnega oreščka
- ščepec mletega črnega popra
- 20 piškotov
- 3 žlice nesladkanega kakava v prahu
- 1½ skodelice kave sobne temperature
- 1汤匙朗姆酒
- 3 velike rumenjake
- ½ skodelice sladkorja
- 1 skodelica mascarpone sira (približno 250 g)
- 2 dl smetane za stepanje_ipromNS("zone",1744)
方向
- Vse začimbe zmešajte in odstavite. Rumenjake dajte v toplotno odporno posodo in jih postavimo na paro ter jih nenehno stepajte z metlico. Paziti morate, da ne zavrejo, zato jih segrevajte počasi -do 60 °C. Nato jih dodajte sladkor, premešajte ter mascarpone. V ločeni posodi stepite smetano, ki jo vmešate v mascarpone in jajčno kremo.
- V posodo nalijte kavo sobne temperature, dodajte ji rum ter 3/4 mešanice začimb. Piškote dobro namočite v mešanico kave, ruma in začimb. Piškote položite v servirno posodo v eni plasti. Po njej namažete polovico kreme. Na vrh dodajte še eno plast piškotov, ter jih ponovno namažite s kremo. Preostalo mešanico začimb zmešajte s kakavom, ter jo potresite po torti. Tiramisu postavite v hladilnik za nekaj ur, da se strdi. 祝你胃口好。
Upamo, da vam naš 提拉米苏食谱 uspe!