Italijanska sladica tiramisu iz piškotov, namočenih v kavo, prelitih z maskarpone nadevom in posuta s kakavom je tako enostavna za pripravo in ima božanski okus. Vsaka gospodinja ima svojo skrivnost, kako ga pripravit, nam pa je všeč ta, ki vsebuje veliko zimskih začimb. Ta klasični recept za tiramisu se spremeni v pravi božanski božični okus, saj so v njem cimet, klinčki in ingver.
你知道 najboljši recept za 提拉米苏?! Tak, ki je hkrati enostaven recept in takšen, ki ga zmore vsak. Predstavljamo vam najbolj primeren 食谱 提拉米苏 v tem letnem času!
Tiramisu z okusom po božičnih praznikih
Ta klasični recept za tiramisu se spremeni v pravi božanski božični okus, saj so v njem cimet, klinčki, ingver.
组成部分
- 2 žlici mletega cimeta
- 2 žlici mletega ingverja
- 1½ žlice mletega pimenta
- ½ žlice mletih klinčkov
- ½ žlice mletega muškatnega oreščka
- ščepec mletega črnega popra
- 20 piškotov
- 3 žlice nesladkanega kakava v prahu
- 1½ skodelice kave sobne temperature
- 1汤匙朗姆酒
- 3 velike rumenjake
- ½ skodelice sladkorja
- 1 skodelica mascarpone sira (približno 250 g)
- 2 dl smetane za stepanje_ipromNS("zone",1744)
方向
- Vse začimbe zmešajte in odstavite. Rumenjake dajte v toplotno odporno posodo in jih postavimo na paro ter jih nenehno stepajte z metlico. Paziti morate, da ne zavrejo, zato jih segrevajte počasi -do 60 °C. Nato jih dodajte sladkor, premešajte ter mascarpone. V ločeni posodi stepite smetano, ki jo vmešate v mascarpone in jajčno kremo.
- V posodo nalijte kavo sobne temperature, dodajte ji rum ter 3/4 mešanice začimb. Piškote dobro namočite v mešanico kave, ruma in začimb. Piškote položite v servirno posodo v eni plasti. Po njej namažete polovico kreme. Na vrh dodajte še eno plast piškotov, ter jih ponovno namažite s kremo. Preostalo mešanico začimb zmešajte s kakavom, ter jo potresite po torti. Tiramisu postavite v hladilnik za nekaj ur, da se strdi. 祝你胃口好。
Upamo, da vam naš 提拉米苏食谱 uspe!