fbpx

食谱:传统龙蒿potica

Pehtranova potica

Pehtranova potica,或我们所说的“pehtranka”,是斯洛文尼亚最受欢迎的经典传统节日菜肴之一。也可以像这样准备一份带有龙蒿馅、奶油、鸡蛋和糖的美味potica,让您度过美好的一天。让我们检查一下如何。

Pehtranova potica je ena izmed najbolj slastnih tradicionalnih slovenskih potic, ki so jo po starih običajih pripravljali zlasti za veliko noč. Zakaj bi kupovali že pripravljeno, če lahko dišečo jed spečemo tudi sami in z njo razveselimo svoje najdražje?

 Pehtranova potica – recept

Sestavine za kvašeno testo za potico:

  • 500 克 白面粉
  • 70 克 黄油
  • 200毫升牛奶
  • 2个蛋
  • 40 g kvasa
  • 60克糖
  • 一勺朗姆酒
  • 1 vanilij sladkor
  • ½ 茶匙 磨碎的有机柠檬皮
  • 盐少许

馅料配料:

  • 150 g nasekljanega pehtrana
  • 100 克黄油
  • 100 克 面包屑
  • 180 克 糖
  • 2个蛋
  • 180 ml sladke smetane
  • 1 vanilij sladkor

Sestavine za premaz in posip:

  • 1 个鸡蛋
  • 牛奶
  • 糖粉

阅读更多: 食谱:自制核桃波蒂卡

Pehtranova potica – postopek priprave:

Najprej pripravimo kvasec. V posodo nadrobimo kvas, dodamo žlico sladkorja in nekaj moke ter med sestavine prilijemo toplo mleko. Premešamo in pustimo vzhajati 10分钟. Nato se lotimo priprave kvašenega testa. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. V večjo posodo presejemo moko in v sredini naredimo jamico, v katero vlijemo kvasec. Dodamo segreto maslo, penasto umešano rumenjake, žlico ruma, pol žličke naribane lupine bio limone in ščepec soli. Sestavine zgnetemo v voljno in gladko testo, ki ga oblikujemo v kepo, pokrijemo s kuhinjso krpo in pustimo vzhajati približno 40 minut. Med vzhajanjem pripravimo pehtranov nadev. V ponvi razstopimo maslo in na njem prepražimo drobtine, jih odstavimo in pustimo, da se ohladijo. Jajca previdno ločimo. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjakom dodamo drobtine, sladkor, smetano in premešamo. Nato počasi in previdno v zmes vmešamo tudi beljakov sneg. Rahlo premešamo. Pekač za potico dobro namastimo in potresemo z drobtinami. Testo na pomokanem prtu razvaljamo na prst debelo in ga 2 do 4 centimetre od roba bogato premažemo z nadevom. Nadev potresemo s 龙蒿 in pričnemo s previdnim zvijanjem testa s pomočjo prta. Pazimo, da je 踪迹 zvita čimbolj na tesno. Zvito “pehtranko” položimo v pekač, pokrijemo s krpo in pustimo, da vzhaja še približno pol ure. Medtem pečico ogrejemo na 190 stopinj. Vzhajano potico premažemo s premazom iz enega jajca in nekaj žlic mleka ter za približno eno uro položimo v pečico. Pečeno potico pustimo, da se v modelu hladi vsaj pol ure, preden jo previdno zvrnemo iz pekača in pustimo, da se dokončno ohladi. Ohlajeno pehtranovo potico potresemo s sladkorjem v prahu, narežemo in postrežemo.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。