fbpx

食谱:传统复活节potica

Velikonočna orehova potica

和复活节彩蛋一样,复活节蛋糕也是复活节不可或缺的一部分。核桃蛋糕堪称节日女王,因为没有它就没有值得庆祝的节日。基督教中的复活节彩蛋象征着荆棘王冠,很多人都向祖母发誓。但你自己也可以烤得同样多汁。下面,我们将具体方法交给您。

Babičina 复活节聚餐 je vedno najboljša. A tudi iz vaše kuhinje lahko zadiši po slastni orehovi potici, saj jo v nasprotju s splošnim prepričanjem ni tako težko pripraviti. In ker je pred vrati 假期, ki jo skorajda zapoveduje, niti nimate druge možnosti, kot da zavihate rokave in se lotite priprave.

阅读更多: 食谱:最好的自制potica

Na mizi za veliko noč ne sme manjkati velikonočna orehova potica.
Na mizi za veliko noč ne sme manjkati velikonočna orehova potica.

Že res, da velikonočna potica simbolizira trnovo krono, a, kot rečeno, pot do slastne orehove potice še zdaleč ni tako trnova kot Kristusova krona.

Recept – tradicionalna velikonočna potica (orehova potica):

Sestavine – tradicionalna velikonočna potica (orehova potica):

面团:

  • 600 g moke
  • 100克糖
  • 80 克 黄油
  • 250 毫升 牛奶
  • 5 rumenjakov
  • 40 g kvasa
  • 1个柠檬
  • 1袋香草糖

填充:

  • 350 g mletih orehov
  • 100 克 葡萄干
  • 150克糖
  • 40 克 黄油
  • 250 毫升 牛奶
  • 5 个蛋清
  • 2 majhni jabolki
  • 2袋香草糖
  • 肉桂
  • 朗姆酒
Naučite se pripraviti potico enkrat za vselej.
Naučite se pripraviti potico enkrat za vselej.

Postopek priprave tradicionalne orehove potice (orehove potice):
Kvas skupaj z nekaj sladkorja in moke nadrobimo v mlačno mleko ter pustimo, da vzhaja. Rumenjake zmešamo s sladkorjem, stopljenim maslom, vaniljevim sladkorjem, mlekom in naribano lupino limone. V posodo presejemo moko, naredimo lijak in vam zlijemo mešanico iz rumenjaka. Vzhajani kvas dodamo v mešanico in zamesimo. Testo rahlo pomokamo, pokrijemo s folijo, postavimo na toplo mesto ter pustimo vzhajati najmanj eno uro. V vmesnem času pripravimo nadev. Mleko segrejemo skupaj z maslom, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Ko zavre, dodamo orehe in mešamo, dokler ne nastane homogena zmes, v katero dodamo cimet (po okusu), naribani jabolki in rozine, ki smo jih pred tem en dan namakali v rumu. Pustimo, da se ohladi. Če je masa pregosta, ji dodamo nekaj mleka, če je preredka, pa orehe. Na koncu vmešamo še sneg iz beljakov. Nadev prepolovite, prav tako vzhajano testo. Polovico testa razvaljamo na širino pekača na debelino petih milimetrov in po celotni površini razporedimo nadev. Zavijemo ga s pomočjo prta/peki papirja in prestavimo v pekač. Preden damo peči za 15 minut, pečico ogrejemo na 220 stopinj Celzija. Po tem času potico premažemo z razžvrkljanim jajcem in vrnemo v pečico še za 40 minut, temperaturo pa zmanjšamo na 175 stopinj. Ko je pečena, jo prestavimo na rešetke in ovijemo v bombažno krpo. Pa dober tek!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。