在所有的热饮中,热巧克力是最甜最罪恶的。这是我们永远吃不够的美食,在寒冷的冬日尤其美味。它是最受欢迎的热饮之一,无论是薄的还是像布丁一样厚的,都难以抗拒。好吧,这次我们为您提供稍微不同的热巧克力配方。棒状热巧克力,也可以作为礼物。
Ko zadiši po zimi, zadiši ne le po kuhanem vinu, temveč tudi po vroči čokoladi. Ker pa ste verjetno že brali recepte za 热可可, vam tokrat ponujamo alternativo. Vročo čokolado na palčki. Priprava je sila preprosta, rezultat pa božanski.
阅读更多: 食谱:奶油热巧克力布丁
Recept za vročo čokolado na palčki:
Sestavine za vročo čokolado na palčki:
- 200 g čokolade (mlečne, temne, jedilne …)
- 50 克 糖粉
- 60 ml sladke smetane
- 20 g temnega kakava
Priprava vroče čokolade na palčki:
Najprej čokolado stopimo v vodni kopeli. To naredimo iz dveh posod, in sicer spodnje, večje posode, ki vsebuje vročo vodo, in zgornje, nekoliko manjše posode, ki jo postavimo na spodnjo tako, da se ne dotika vode. Vse skupaj damo na blag ogenj. V zgornjo posodo nato zlijemo sladko smetano in vanjo stresemo koščke čokolade. Rahlo mešamo, vse dokler se čokolada ne stopi. Ko je večina čokolade stopljene (nekje 2/3), posodo odstavimo in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo homogene kremaste mase. Dodamo ji sladkor v prahu in kakav ter dobro premešamo, da spet dobimo homogeno zmes. Maso nato le še zlijemo v modelčke (kalup za led, papirčke za mafine ipd.), vstavimo palčke in pustimo čez noč, da se ohladi in strdi (ne sme biti v vlažnem prostoru). Pa dober tek!