热巧克力和热红酒是冬季的经典之选。为什么不在寒冷的日子里将这两种流行的饮料结合起来呢?热巧克力配酒口感柔滑,味道浓郁。到目前为止,每个尝试过这种饮料的人都对它赞不绝口。这绝对是在寒冷的日子里无与伦比的乐趣组合。
Vroča čokolada z vinom je kremast, okusen in bogat napitek, na katerega boste prisegali to jesen in zimo. Priprava odrasle različica vroče čokolade je nadvse preprosta, ob napitku, ki vas bo grel ob dolgih in hladnih zimskih večerih, pa se boste stopili od užitka in pregnali zimsko otožnost. Če vanj pomakate še piškote, boste pa sploh v sedmih nebesih!
阅读更多: 配方:Nutella 热巧克力也是冷巧克力饮料
Kako združite dva najbolj priljubljena zimska napitka – verjemite, rdeče vino in čokolada sta dobitna kombinacija tako kot 草莓和巧克力 –, izveste v nadaljevanju.
食谱 – vroča čokolada z vinom:
Sestavine – vroča čokolada z vinom:
- 1,5 skodelice mleka (naj ima vsaj 2 % mlečne maščobe)
- 1/3 skodelice temne čokolade
- 1 skodelica rdečega vina (naj bo polnega okusa ala Cabernet Sauvignon)
- stepena smetana, penice marshmallow … (po želji)
Postopek priprave vroče čokolade z vinom:
V posodi na srednjem ognju oz. pri srednji temperaturi zmešamo mleko in nalomljeno čokolado, vse dokler se čokolada popolnoma ne stopi in nastanek kremasta zmes. Dodamo rdeče vino in nadaljujemo z mešanjem. Odstavimo z ognja in prelijemo v skodelico ter po želji okrasimo. Pa veselo sladkanje.
Videorecept za vročo čokolado z vinom: