fbpx

食谱:巧克力椰子蛋糕

Kokosova potica

Potica 是斯洛文尼亚最受欢迎的传统菜肴之一。为什么不在假期(或类似的情况下)烘烤它并添加巧克力和美味的椰子馅呢?当我们把一块巧克力椰子棒放在我们所爱的人面前时,他们会感激不尽......

Potica je ena izmed najboljših slovenskih jedi, vendarle pa nam včasih pehtran in orehi ne dišijo najbolj. Zakaj ne bi preizkusili našega recepta za kokosovo potico s čokolado? Za prste obliznit!

Recept za kokosovo potico s čokolado

Sestavine za kvašeno testo:

500 克 白面粉
50 g čokolade v prahu
50 克 糖粉
50 克 黄油
50 ml sladke smetane
1 vanilij sladkor
1汤匙朗姆酒
盐少许
200 毫升 温牛奶
50 g kvasa
3个蛋黄
1汤匙糖

馅料配料:

400 g kokosove moke
150克糖
45 ml sladke smetane
3个蛋清
50 克 黄油

Sestavine za premaz in posip:

1 个鸡蛋
2-3 žlice mleka
糖粉

过程:

Maslo stopimo in ohladimo. Mleko segrejemo. Moko presejemo v večjo skledo in na sredi naredimo jamico. Vanjo nadrobimo svež kvas. Ostale sestavine za kvašeno testo stresemo okrog kvasa. Prevdno zmešamo z električnim mešalcem in med mešanjem postopoma prilivamo rahlo ogreto mleko. Mešamo, dokler testo ni voljno in z lahkoto odstopa od posode. Testo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati vsaj pol ure. Vzhajan hlebček stresemo na pomokan prt, še enkrat pregnetemo in pustimo vzhajati še za 30 minut. Medtem pripravimo nadev, ogrejemo pečico na 190 stopinj in dobro namastimo pekač. Maslo, smetano in sladkor damo v kozico ter sestavine mešamo, dokler mešanica ne zavre. Nato dodamo koksovo moko, prevremo in odstavimo. Med hlajenjem v trd sneg stepemo tri beljake. Snegu previdno primešamo kokosovo mešanico, dokler ne dobimo enakomernega namaza. Vzhajan hlebček testa razvaljamo na prst debelo in premažemo s slastnim kokosovim nadevom. Testo s pomočjo prta previdno in tesno zvijemo v zvitek, ki ga nato položimo v namaščen pekač za potico. Potico premažemo s premazom iz razžvrkljanega jajca, ki mu dodamo nekaj žlic mleka in jo po želji prešpikamo z vilicami. Pekač za približno eno uro postavimo v ogreto pečico. Pečeno potico ohladimo in jo šele nato zvrnemo iz pekača na servirni pladenj. Potico posujemo s sladkorjem v prahu, narežemo in postrežemo.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。