fbpx

食谱:可以毫无愧疚地啃着吃的蔬菜片

Zelenjavni čips

Čips je za mnoge eden najljubših prigrizkov. V kolikor nas po vsaki izpraznjeni vrečki slane pregrehe peče vest, se odločimo za veliko bolj zdravo alternativo in si čips pripravimo sami. Ko lahko v hrustljavem uživamo brez odrekanj…

Klasičen čips vsebuje veliko kalorij, nasičenih maščob in nezdrave soli. Zakaj si poleti, ko na tržnici buhti barvita sveža zelenjava, ne bi pripravili zdrave alternative vrečki nezdravega krompirjevega čipsa in si iz živo oranžnega korenčka, globoko vijolične pese in vibrantno zelenega kodrastega ohrovta ne bi pripravili hrustljavega zelenjavnega čipsa, ki ga lahko grizljamo brez slabe vesti?

Recept za zelenjavni čips iz korenja

萝卜
萝卜

萝卜 je bogato s karotenoidi, ki varujejo pred rakom na pljučih, srčnimi boleznimi in sladkorno boleznijo. Korenje je prav tako odličen vir kalija, vitaminov in dietnih vlaken. Za čips iz korenja v skledi zmešamo malo olivnega olja, polovico žličke kurkume, poper, sol in česen v prahu. Korenje narežemo na tanke rezine, jih vržemo v skledo in dobro premešamo. Prepojeno korenje razporedimo po pekaču, ki ga prej obložimo s papirjem za peko in pekač položimo v pečico, ki jo predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Pečemo približno 10 minut.

Recept za zelenjavni čips iz kodrastega ohrovta

Kodrasti ohrovt
Kodrasti ohrovt

“Kale” oziroma kodrasti ohrovt, kakor najbolj trendi zelenjavi ta hip pravimo pri nas, operemo in osušimo s kuhinjsko krpo. V skledi zmešamo dve žlici olivnega olja, dve žlici limone, ščepcem čilija v prahu in sol ter z zmesjo premažemo zelene liste. Te razporedimo na s peki papirjem obložen pekač in pri 175 stopinjah pečemo približno 10 minut.

Recept za zelenjavni čips iz pese

Pesa
Pesa

Pesa je odličen izvor vitamina C, folne kisline, železa in magnezija. Za pesin čips potrebujemo olivno olje, nekaj kapljic balzamičnega kisa, žličko medu, sol in poper. Pečico ogrejemo na 180 stopinj, olupljeno peso narežemo na rezine in pomočimo v začimbno mešanico. Začinjene rezine razporedimo po pekaču, ki ga obložimo s peki papirjem, in pečemo približno 15 minut.

Recept za zelenjavni čips iz bučk

夏南瓜
夏南瓜

Bučke operemo in narežemo na tanke kolobarčke. Te pomočimo v razžvrkljan beljak in nato v nariban parmezan. “Panirane” bučke položimo na pekač, ki ga obložimo s peki papirjem, in v predhodno ogreti pečici pečemo približno 20 minut.

更多信息

改编并改编自: 
www.buro247.hr

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。