饼干面团是烘焙饼干最美味的部分,通常也是我们费心制作饼干的唯一原因。为了帮助您彻底避免沙门氏菌感染等问题,我们特意研发了一种配方,确保您可以安心享用美味的生饼干面团。
Drugi razlog za to, da smo poiskali vegansko alternativo običajnim receptom za piškote, je naša vedno večja občutljivost na gluten, sladkor in ostale procesirane ter zdravju škodljive sestavine. Ne boste verjeli, ampak glavna sestavina zdravih presnih kroglic, po katerih si bomo oblizovali prste, je čičerika!
Sestavine za 12 okusnih kroglic:
- 500 g čičerike
- 3 žlice organskega medu
- 1 žlička kokosovega sladkorja
- 4 žlice surovega organskega mandljevega masla
- 2 žlički arome vanilije
- 盐少许
- 1 ½ skodelice zdrobljene temne čokolade
- 1/8 žličke pecilnega praška
阅读更多: 食谱:加牛奶的饼干杯

过程:
V veliki posodi s paličnim mešalnikom zmešamo čičeriko, med, sladkor, pecilni prašek, mandljevo maslo, ekstrakt vanilije in ščepec soli. Mešamo dokler ne dobimo popolnoma gladke in enakomerne zmesi. V dobljeno kremasto zmes dodamo zdrobljene koščke čokolade, z lopatko dobro premešamo in z rokami oblikujemo 12 majhnih kroglic. Kroglice sproti odlagamo na večji krožnik, ki ga predhodno obložimo s papirjem za peko. Ko porabimo vso maso, kroglice postavimo na hladno in pustimo stati v zmrzovalniku vsaj eno uro.






