不确定现在最好买哪些时令水果和蔬菜?如果您正在寻找烹饪灵感,塔拉·奥布雷迪的《七把勺子:我每天最喜欢的食谱》可以为您提供帮助。这些都是他推荐的时令食品,比做红薯更有趣。把它们写在本月的购物清单上是值得的。
Oglejte si, katero sezonsko sadje in zelenjavo v knjigi “Seven Spoons: My Favorite Recipes for Any and Every Day” priporoča avtorica kuharskega bloga Tara O’Brady.
球芽甘蓝
Zaradi hladnejšega ozračja brstični ohrovt v tem času nima tako zelo izrazito grenkega okusa. Tara O’Brady priporoča, da izberete brstični ohrovt čim bolj živahne barve in ga na hitro prepražite v ponvi s sezamovim oljem, česnom in sojino omako.
萝卜
Sezona korenovk in gomoljnic je pravi čas, da shrambo založite s korenjem in repo. Preprosto ju lahko pripravite v juhi ali pa popražite.
Brusnice
Brusnice, bogate z antioksidanti in vitaminom C, ne preprečujejo le vnetja sečil, ampak so primerne tako za k omakam z zelenjavo in k mesu kot pri pripravljanju slaščic in kruha. Ne nazadnje pa jih lahko namočite v alkoholu; zelo dobro se podajo k džinu ali vodki.
Por
Popečen por se odlično poda k jajcem, porova juha pa bo še posebno prijala ob hladnejših večerih. Najboljši je tisti s svetlo zelenimi listi in čim bolj belim koreninskim delom.
阅读更多: 土豆削皮最快的方法是什么?
洋葱
Čebula je jeseni in pozimi bolj zdrava kot na začetku leta. Tara O’Brady pravi, da ima v hladnejši sezoni leta debelejšo in temnejšo “kožo” in je zato bolj čvrsta ter vsebuje manj vode, zato je primernejša tudi za daljše kuhanje. Tenko nasekljano lahko pražite zraven mesa ali pa jo karamelizirajte, kar bo dodalo okus vsaki omaki.