fbpx

这是 2018 年的蛋糕,我们有食谱

这是今年最流行的蛋糕......我们有食谱!承认吧,它确实看起来很棒,不是吗?

Za novi trend je zaslužna Adi Klinghofer iz Izraela, ki poleg teh tort ustvarja še druge odlične stvari. Čeprav deluje zelo zapleteno, je pravzaprav zelo preprosta.

Torto leta lahko okrasite po lastnih željah.
Torto leta lahko okrasite po lastnih željah.

Sestavine za torto leta:

对于面团:

  • 1 个鸡蛋
  • 115 g sladkorja
  • 盐少许
  • 55 g medu
  • 60 克 黄油
  • 25 g mleka
  • 330 g gladke moke
  • 1 žlica pecilnega praška

对于奶油:

  • 6个蛋黄
  • 1 l mleka
  • 240 g sladkorja
  • 60 g gladke moke
  • 60 g gustina
  • 90 克 黄油
  • strok vanilje
  • 250 g sira maskarpone
  • 400 g sladke smetane

Priprava torte leta:

Zmešajte jajce, sladkor, sol, med, maslo in mleko in segrejte, da se sladkor stopi. Primešajte moko s pecilnim praškom in dobro premešajte. Testo razdelite na 2 enaka dela. Prislonite želeno črko ali številko, ki ste jo naredili iz kartona in s pomočjo ostrega rezila izrežite črko/številko. Enako naredite z drugim delom testa. Pecite na 160 stopinj 10 minut.
Semena vanilje dajte v mleko in ga segrejte (naj bo vroče, a naj ne zavre). Rumenjake nad ognjem penasto umešajte s sladkorjem. Dodajte moko in gustin. Temu dodajte še polovico vročega mleka in neprestano mešajte. Odstavite z ognja in v vročo kremo dodajte maslo. Vročo kremo prelijte v drugo posodo in prekrijte s prozorno folijo tik ob površini kreme. Pustite, da se krema na sobni temperature ohladi. V ohlajeno kremo z električnim mešalnikom vmešajte sir maskarpone in z lopatico vmešajte stepeno sladko smetano. Napolnite brizgo in z manjšimi brizgi prekrijte številko. Pokrijte jo z drugim delom testa in še to. Dodatno lahko torto okrasite po želji. Pa dober tek.

Pripravo torte leta si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku:

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。