滴滤咖啡已经在世界各地的酒吧中流行起来,如今这种泡茶方法也开始进入酒吧。这种方法已被茶爱好者们证明有效,据说新开业、极简主义风格的东京茶寮是世界上第一家以这种方式提供茶的茶馆。
Vsi strastni pivci čaja verjetno poznate ”drip” čaj, način priprave, kjer čaj počasi kaplja skozi filter. Podoben način priprave uporabljajo tudi za 咖啡 in je v zadnjem obdobju prava uspešnica. Strežejo jo tudi v restavracijah 拥有米其林星级.
阅读更多: 最有想象力的茶包
Prvi ”drip” čaj, tudi čaj tretje generacije, strežejo v novem tokijskem lokalu Tokyo Saryo, ki je zasnovan skrajno minimalistično. Čaj nastaja v posebnem aparatu s keramičnim lijakom, v katerem vam čez liste čaja polijejo vročo vodo, ki potem počasi kaplja v skodelico.
Galerija – lokal Tokyo Saryo:
更多信息
更多信息:
tokyosaryo.jp