这次为何不为您的客人提供让他们陶醉的美味圣诞鸡尾酒呢?为了方便您,我们准备了一些食谱。这些顶级圣诞鸡尾酒会给您和您的客人留下深刻的印象。
Top božični koktajli, ki vas bodo navdušili:
Mojito Beli božič
成分:
- 一个酸橙汁
- 8 lističev mete
- 1汤匙糖
- 2汤匙白朗姆酒
- 1汤匙椰子朗姆酒
- ¼ skodelice kokosovega mleka
- 矿泉水
准备:
V kozarcu dobro premešajte sok limete, sladkor in lističe mete, da se ti razpolovijo. Kozarec do polovice napolnite z ledom. V mešalniku zmešajte beli rum, kokosov rum in kokosovo mleko. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko tekočino. Prelijte prek ledu in premešajte. Dodajte še kanček mineralne vode in okrasite z listi mete ter semeni granatnega jabolka.
Koktajl Zimska pokrajina
成分:
- 30 ml kokosove kreme
- 45 ml vaniljeve vodke
- 45 ml čokoladnega likerja
- 冰
准备:
Mešalnik za koktajle napolnite z ledom, dolijte kokosovo kremo, vaniljevo vodko in čokoladni liker. Dobro premešajte, da se sestavine premešajo, koktajl pa ohladi. Prelijte v kozarec, napolnjen z ledom.
Koktajl Harvest Sparkle
成分:
Za medeni sirup:
- 半杯蜂蜜
- ¼ čajne žličke mletega ingverja
- ¼ čajne žličke mletega cimeta
- ¼ čajne žličke mletih klinčkov
- 1 杯橙汁
Za koktajl (18 kozarcev):
- 2 ¼ skodelice viskija
- 1 ½ skodelice medenega sirupa
- 2 ¼ skodelice proseca ali šampanjca
- 9 vejic rožmarin
准备:
V manjši ponvi na srednji vročini zmešajte med, ingver, cimet, klinčke in sok pomaranče. Počakajte, da začne vreti. Odstranite s plošče in pustite 5 minut, da se ohladi.
V mešalniku za koktajle zmešajte medeni sirup in viski, dodajte še dobro količino ledu. Prelijte v drugo posodo ali pa v kozarce. Nikar ne pustite preveč časa v mešalniku za koktajle, da se ne bo led stopil. Postavite v hladilnik. Tik preden postrežete, dodajte še proseco in okrasite z vejico rožmarina.
Koktajl mimosa s kremnimi malinami
成分:
- 1 vrečka zamrznjenih malin (približno 2 skodelici)
- ¼ 杯糖
- 1 杯 鲜奶油
- 1 steklenica penečega vina
- 装饰用新鲜覆盆子
准备:
V manjši posodi na srednji vročini odtajajte zamrznjene maline, da se ‘stopijo’. Postopoma dodajte sladkor in mešajte, da se stopi. Odstranite s plošče in zmešajte v pire. Zmes prelijte skozi sito in prelijte v posodo za zamrzovanje. Pustite, da se zmes ohladi. Dodajte smetano ter dobro premešajte. Postavite v zamrzovalnik za 3 do 4 ure (ali čez noč). V vsak kozarec za šampanjec dodajte žličko te zmesi, prelijte s penečim vinom in dodajte še sveže maline.
Martini s čokolado in meto
成分:
- 1 skodelica čokoladnega mleka
- 45 ml čokoladnega likerja
- 22 ml metinega likerja
- zdrobljene sladkorne palčke z okusom mete za okras
准备:
Čokoladno mleko prelijte v mešalec za koktajle. Dodajte likerja in dobro premešajte. Prelijte v kozarec in postrezite.
Koktajl z ombre učinkom
成分:
- 1 skodelica svežih robid
- 1杯糖
- 1杯水
- 4 vejice svežega rožmarina
- 1 steklenica šampanjca
准备:
V manjši posodi zmešajte robide, sladkor in vodo. Pustite, da zavre, potem pa zmanjšajte temperaturo in pustite, da lahno vre, in kuhajte od 15 do 17 minut. Robide bodo postale mehke, svojo barvo pa bodo spustile v zdaj že rožnato vijoličasti sirup. Prepričajte se, da ste ga dovolj skuhali, saj je to bistveno za učinek ombre. Tekočino ločite od robid in pustite, da se ohladi. Ko je ohlajena, dodajte približno 4 žlice sirupa v vsak kozarec za šampanjce. Prelijte s šampanjcem. Okrasite s svežimi in kuhanimi robidami ter vejicami rožmarina.