烧烤和组织野餐是一项受欢迎且令人愉快的活动,因为它可以将人们聚集在一起并提供真正的美食体验。然而,户外野餐很快就会因为选择不当的烧烤设备而毁掉,因此在购买理想的烤架时问自己一些基本问题至关重要。让我们看看在购买理想的烧烤炉时需要注意什么,这样我们才能组织一次高质量的野餐。
Preden kupimo prvi 烧烤, ki nam pride pred nos, si postavimo nekaj pomembnih vprašanj. Kje najraje pečemo na žaru? Doma,某处 户外的, 在 vikendu? Imamo na razpolago prostoren 花园, ali zgolj miniaturen 阳台? Imamo voljo in čas za pripravo pravega ognja? Bo 燃气烧烤炉, ki je za peko pripravljen takoj, zadostil naše gurmanske preference? Imamo raje peko v naravi, ali je vir električne energije venomer pri roki? Kako pomemben je za nas pravi ogenj in okus, ki ga tovrstno pečenje prida sočnemu mesu in ostalim žar dobrotam? Koliko truda smo pripravljeni vložiti v čiščenje rešetk našega žara? Da bo odločanje pri nakupu idealnega žara lažje, smo zbrali nekaj prednosti in slabosti različnih žarov.
Poglejmo, kateri bo tisti pravšnji, naš personalizirani 烧烤, ki bo zadovoljil vse naše žar želje in nam omogočil organizacijo vrhunskega piknika!
Plinski žar
燃气烤架 so izredno enostavni za uporabo, saj grelni ventili omogočajo precizen nadzor temperature pečenja, s čemer je pečenje žar dobrot popolnoma enostavno. Modeli se gibljejo od enostavnih, majhnih, ki zavzamejo le malo prostora, do pravih zunanjih kuhinj, nad katerimi bodo navdušeni tudi profesionalci. Prednost plinskega žara je tudi v tem, da ga je 简单的 清洁, saj je po pečenju potrebno zgolj umiti ploščo. Odlično se izkaže v spontanih žar trenutkih, saj je za pečenje pripravljen takoj, za seboj pa ne pušča umazanije, kot so pepel in saje.
Žar-kamin
Če imamo na razpolago veliko prostora, vrt ali prostorno teraso, obožujemo rustikalni videz in želimo 烧烤, ki bo odporen proti vsem vremenskim razmeram, je vrtni kamin, narejen iz odpornega betonskega kamna, idealna izbira. Priprava ognja na tovrstnem žaru je malce bolj zamudna, saj nam bo predpriprava vzela vsaj urico časa. Čiščenje žar-kamina je enostavno, saj zadostuje že dosledno odstranjevanje pepela in čiščenje rešetke.
Žar s pokrovom
Pokrov 在 okroglem žaru omogoča zdravo in hitro peko žar poslastic. Izbiramo lahko med plinsko različico in okroglim 烧烤 na oglje, pri izbiri se vprašajmo, kako pomemben nam je okus in koliko časa smo pripravljeni vložiti v pripravo ognja in čiščenje. Prednost tovrstnih žarov je predvsem ta, da omogočajo enakomerno pečenje z vseh strani.
Namizni žar
Namizni žari so idealni za vse, ki so omejeni z majhnim balkonom in radi prirejajo piknike tako doma kot tudi na vikendu. Namizni žar je preprost za uporabo, hitro sestavljiv in vedno v pripravljenosti za takojšnje pečenje. Prednost tovrstnih žarov je enostavna poljubna nastavljivost temperature in izredno enostavno čiščenje, saj lahko majhno rešetko enostavno operemo v koritu ali pomivalnem stroju . Vir energije je pri električnem žaru elektrika, zato tovrstnega žara ne moremo uporabljati v naravi ali v parku.
V galeriji si oglejmo še nekaj zanimivih žar rešitev.