当我们谈论葡萄酒产区时,对于所有葡萄酒爱好者来说,托斯卡纳无疑是世界前五的葡萄酒产区(波尔多、勃艮第、香槟、托斯卡纳、里奥哈)。这是大多数鉴赏家的答案。在上述所有景点中,托斯卡纳以其美丽的风景而闻名 - 一座小山,......
Ko govorimo o vinskih pokrajinah, je zagotovo za vse vinoljubce Toskana med prvimi petimi na svetu (Bordo, Burgundija, Šampanja, Toskana, Rioja). Tak bi bil odgovor večine poznavalcev. Med vsemi naštetimi pa Toskana izstopa po lepoti pokrajine– grički, na vrhu gričev vasice, gradovi, posestva, okoli vinogradi, polja pšenice, sončnice in nepogrešljive ciprese.
In vina? Glavna trta je Sangiovese in iz njegovih klonov (in nekaj odstotkov drugih sort) naredijo Chianti, Vino Nobile in Brunello. Ponekod pa so se odločili za Merlot in Cabernet sauvignon in naredili “supertoskance“. Belih vin je malo, kot sorta je znana predvsem Vernaccia di San Gimignano. Na srečanju bomo poskusili nekaj že zrelih vin iz Toskane, ki naj vam bodo popotnica za lastna odkrivanja te skrivnostne in lepe dežele.
Predavatelj Matjaž Zupan vodi ljubljansko omizje gibanja Slow Food že od leta 1998. Opravil je tečaj za pokuševalca vin na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Je ustanovni član Skupine X.
PRIJAVA na dogodek je OBVEZNA, saj je število mest omejeno.
Več o dogodku in prijave na www.eventio.si