您是否会在完全黑暗的环境中用餐,而您必须发现自己没有关键的感官——视觉?你必须给自己倒一杯水,切开并吃掉盘子里的食物,然后去服务员那里拿开胃酒。听起来很可怕吗?离得很远。最重要的是,这是一次独特的体验,让您了解自己身体的不可思议的能力。黑暗晚餐(Dinner In The Dark)的非凡感官和烹饪体验现在也在卢布尔雅那提供
斯洛文尼亚塞斯塔 34
卢布尔雅那
Zdaj vam po doživetje in okušanje odlične hrane v temi ni treba v Paris, London, New York ali katero od drugih velemest. V prijetni atmosferi ljubljanskega hotela Slon lahko od 1. junija dalje vsak večer uživate v vodenem razvajanju brbončic s pomočjo izkušenega moderatorja in štirihodnim menijem, ki ga pripravlja chef Janez Šetina.
Vemo, da se ob izgubi enega od čutov izjemno hitro okrepijo drugi senzorji v našem telesu. Tako je tudi pri doživetju Večerje v temi (Dinner In The Dark). Izkušnja spremeni pogled posameznika na hrano in uživanje v njej. Jedi na krožniku posameznika prepričajo zgolj z okusom, vonjem in teksturo, ne smemo pa pozabiti tudi na dotik. Dotikanje hrane v uglednih restavracijah ni primerno, tu pa prej ali slej vsak obupa nad priborom in izkoristi svoje prste. Gre za izkušnjo, ki nikogar ne pusti ravnodušnega, sploh če je otroško radoveden in odprt za novosti.
Ideja o prehranjevanju v temi izvira iz Francije, ko je pred dvema desetletjema Michel Reilhac prvi začel s konceptom ‘okus črne barve’. Z leti se je koncept razvijal in nadgrajeval v različne smeri. Danes po velemestih sveta najdemo številne restavracije s ponudbo ‘večerja v temi’, ki so ali del edine verige tovrstnih restavracij Dans le Noir? ali pa so v celoti samostojne in edinstvene, tako kot je ljubljanska.
更多信息:
dinnerinthedark.si