圣诞假期即将来临,今年您几乎肯定尝试过热葡萄酒。但是您尝试过 Vin Brule 这款本季热门热葡萄酒吗?我们有食谱,这就是它的秘密!
Vin Brule 这是 posebno aromatično kuhano vino, ki je priljubljeno predvsem v severnem delu Italije. Ljudje verjamejo, da je prav mešanica začimb, ki se nahaja v tem kuhanem vinu tista, ki ga dela tako okusnega, nekateri pa celo menijo, da naj bi ta pomagala pri boljšem imunskem sistemu. Priročen izgovor, se vam ne zdi? 🙂
配料
- 1,5 litra rdečega vina
- 3 palčke cimeta
- 250克糖
- nekaj klinčkov
- lupinica 2 pomaranč, 1 limone in 1 jabolka
- malo muškatnega oreška
- ščepec ingverja (po želji lahko tudi več)
- 5 do 10 brinovih jagod
- zvezdasti janež
准备
Najprej fino odstranimo lupino limone, jabolka in dveh pomaranč. Belemu delu lupine se poskusimo maksimalno izogniti, saj bi lahko bilo vino zaradi tega grenko. Vse suhe sestavine damo v lonec in prelijemo z vinom. Postavimo na štedilnik (pri manjši temperaturi). Neprestano mešamo, da se sladkor razstopi. Po 8 do 12 minutah lahko kuhano vino odstranimo z ognja. Če želimo, ga lahko precedimo in okrasimo po želji. Uživajte … pa po pameti!