姜黄不仅仅是一种可以用来制作美味咖喱的黄色香料,它还是一种真正的超级食物,世界各地的医生用它来对抗各种健康问题,包括阿尔茨海默病、帕金森病和癌症。继续阅读,了解为什么你应该每天食用姜黄……
Kurkuma je začimba v prahu rumene barve, ki jo pridobivajo iz korenine Curcuma longa. Če kurkume še ne poznate, vedite, da jo prav zagotovo uporabljate pri kuhanju – kurkuma se namreč skriva v začimbni mešanici 咖喱, kateri daje tudi značilno rumeno barvo. Kurkuma pa ni zgolj začimba, ampak velja za pravo superhrano, s pomočjo katere se lahko na okusen način spopademo z marsikatero zdravstveno težavo.
阅读更多: 治疗感冒的神奇而有效的方法
Pa poglejmo, zakaj bi morala biti kurkuma na našem jedilniku prav vsak dan:
- Kurkuma uničuje kandido.
- Kurkuma pomaga pri regeneraciji kože.
- Kurkuma pomaga v boju proti artritisu.
- Kurkuma pospeši presnovo maščob.
- Kurkuma omili napenjanje in vetrove.
- Kurkuma pospeši izločanje strupov iz telesa.
- Kurkuma deluje na boljše delovanje jeter in bolj aktivno regeneracijo jetrnih celic.
- Kurkuma čisti kri.
- Kurkuma deluje antiinflamatorno in pomaga pri zunanjih in notranjih vnetjih.
- Kurkuma pomaga v boju proti raku in povečuje vpliv kemoterapije.
- Kurkuma pomaga v boju proti Parkinsonovi bolezni.
- Kurkuma pomaga v boju proti Alzheimerjevi bolezni.
- Kurkuma pomaga v boju proti depresiji.
Uporaba kurkume je popolnoma preprosta – enostavno jo dodamo v juhe, omake in polivke, iz nje pa lahko pripravimo tudi izjemno okusen curry. Dober tek!