Leto 1999, april je bil. Takrat se je začelo v postojnskem Avio pubu s free drink fešto, ki je zaznamovala začetek delovanja danes ene boljših picerij na Postojnskem. Robi in Ana, ki danes skupaj z Valterjem vodita lokal, sta se že prej ukvarjala z idejo o lokalu ob letališču in letos mineva deset let, odkar ...
城市现货
Ni ga Kamničana, ki ne bi poznal človeka, ki je rešil kamniško kavarnarstvo. Florjan Mlakar, poznani kamniški kavarnar galantnih manir, je dvajset let, do lani, svoje goste vabil v znamenito kamniško Veroniko. Lani pa je po spletu dogodkov ostal brez svoje priljubljane centralne kavarne, a je hitro začel ...
Ah, kaj bi dal človek, da bi tu gori, na celini našel dobro morsko hrano. Pa ne tisto, visokokulinarično, cenovno zasoljeno in z morsko ponudbo skrito med visoko kulinariko. Ne, tisto pravo vzdušje hočem, ribje oštarije dol ob morju, kjer ne opletajo z umetelnimi dodatki ribam, ampak jih pripravijo tako, kot se ...
V prestolnici smo bogatejši za prvi skandinavski bar Pri Larsu. Na Gornjem trgu v Stari Ljubljani je Norvežan Lars Jenssen izpolnil svoje dolgoletne sanje in odprl lastni bar. Splet okoliščin je botroval, da je le tega odprl prav v Ljubljani. V Londonu šolani sommelier in mešalec koktajlov ima poseben ...
博根什佩克城堡是斯洛文尼亚最美丽、保存最完好的城堡之一,由亚内兹·瓦伊卡尔德·瓦尔瓦索尔 (Janez Vajkard Valvasor) 于 1672 年购买,如果他知道这座城堡现在有一家城堡酒馆,他肯定会在城堡里开一家。如今,这座城堡是一个田园诗般的游览胜地,也是一个......
任何对披萨稍有好感的人都知道,做好这种食物的最大秘诀在于面团的质量。十多年前,托马日·赫罗瓦特 (Tomaž Hrovat) 决定将自己位于 Gora pri Komenda 的家园改造成一家餐厅,他当然不缺乏这样的经历,因为他从小就……
Ponekod težko govorimo o ljudeh v restavraciji, o prijaznosti natakarjev ali domačnosti vaške gostilne. Včasih nam prija hitra hrana, strojna postrežba in ... malo spremembe! Zakaj se ne bi vsaj za trenutek oddaljili od kebabov in burgerjev na tisoč in en način in poskusili surovo ribo, sushi namreč. Ljubljanska ...