城市现货
Za ljubitelje pic in testenin ljubljanske picerije piazza, imamo dobro novico. v poslovni stavbi modra hiša na bravničarjevi ulici v ljubljani se je odprla picerija in špageterija puttanesca, ki predstavlja nadaljevanje zgodbe italijanske kuhinje iz piazze. ustvarjalno podobo nove restavracije je zasnovala agencija armada. ...
Na gornjem trgu v stari ljubljani, nasproti cerkve sv. florijana, lahko obiščemo gostilno špajza, ki vabi in preseneča z malce nenavadno, a nadvse prijetno in domačnostno podobo. pod nogo zaškripljejo stare lesene podnice, h kosilu sedemo na klop iz babičine zapuščine in s sten nas opazujejo portreti iz ...
Leto 2006 je bilo nedvomno naklonjeno italijanskim restavracijam, saj se jih je v tem času pojavilo kar precej. Ena izmed njih je Taverna Sicilia, ki jo najdemo na nekoliko skritem predelu Tezna v Mariboru. Stari mit o nastanku Sicilije pravi, da je izjemna lepota Sredozemskega morja pred davnimi davnimi časi privabila tri nimfe, ki ...
V bližini celjske tržnice, prav v središču mesta, se skriva Cantante cafe, kjer kraljuje južnoameriška kuhinja. Zvoki kubanske glasbe že z ulice vabijo mimoidoče, da se predajo edinstveni kulinariki in ambientu. Čez dan lokal, idealen za hiter prigrizek, se ob večerih spremeni v romantičen in intimen ambient. ...
SVEŽE IN DOMAČE
V Galeriji Gosposka, novi trgovski hiši v središču Maribora, je svoja vrata na stežaj odprla restavracija Rožmarin. Moderna zgradba, ki je pravzaprav obnovljena in v steklo oblečena bivša blagovnica Kvik, omogoča mimoidočim pogled skozi prozorne stene na sodobno, v minimalističnem ...
V veliki stari kmečki hiši, sezidani pred 500 leti, se v starem delu Trzina, tik ob glavni cesti, nahaja Gostilna Narobe. Gostilna ima značilno arhitekturo s črno kuhinjo, starimi opekami in oboki, med ljudmi pa je znana po kuhinji, ki spominja na davne čase, ko so hrano pripravljali še na stari način, torej v peči ...
"tule enu je vabilu, enu pustnu povabilu, de vam sline bi zvabilu in bi k nam se vam zavilu, de v ustih se vam bo topilu." s temi verzi nas pri kuklju vabijo v svoje kulinarično okrilje. pravijo, da se je treba za pusta desetkrat najesti in te tradicije se pridno držijo. gostija se začne na že skoraj pozabljeni debeli četrtek, ko se ...