ハートのイチゴとチョコレートはバレンタインデーにぴったりのレシピです。なぜ?イチゴとチョコレートの組み合わせは恋人のデザートであるだけでなく、イチゴのハートとチョコレートの組み合わせよりも甘くて簡単に調理できるものを見つけるのは難しいでしょう。この店のすべてのデザートを上回るでしょう。愛は胃袋を通ると言われますが、このデザートを食べるとプラスポイントがたくさんたまります。最も美しい贈り物は、心から生まれ、自分で作ったものです。
Jagodni srčki s čokolado so popolno darilo za バレンタイン. Da, lažje je kupiti bombonjero, a zakaj ne bi na dan zaljubljencev svojega dragega ali drage presenetili s svojo kulinarično mojstrovino, ki ne bo prav nič zaostajala za pralineji, bajaderami ipd.
続きを読む: レシピ:材料ひとつで作るチョコレートムース
Recept za jagodne srčke, oblite s čokolado, je kot nalašč za izkazovanje ljubezni. Poleg tega je preprost, priprava ne vključuje peke in zahteva zelo malo sestavin.
Valentinov recept za jagodne srčke s čokolado:
Sestavine za jagodne srčke s čokolado:
- 500 g čokolade za kuhanje
- pol skodelice jagod
- 250 g skute
- čokoladni piškoti v obliki sendviča (Moto, Hit …)
- mrvice/živilska barvila
Postopek priprave jagodnih srčkov s čokolado:
Sesekljane jagode zmešaj s skuto. Nato v vrečki za zamrzovanje zdrobi piškote in jih dodaj masi iz skute in jagod. Vse skupaj razporedi po nameščenem pekaču, da bo masa debela nekje 2 centimetra.
Vse skupaj za nekaj ur postavi v hladilnik. Ko se strdi, z modelčkom iz nje izreži srčke. Nato z vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici stopi čokolado ter začni vanjo pomakati piškote, ki jih polagaš na papir za peko. Za konec jih lahko potreseš z mrvicami ali okrasiš z različnimi živilskimi barvami (tekočimi, v prahu ali iz paste). Ko se čokolada posuši, srčke shrani v posodo za piškote.