チョコレートデザートの絶品レシピを当サイトで公開しているレシピの中から厳選したチョコレートデザートです。チョコレートはさまざまな用途に使える素晴らしい食べ物だからです。したがって、チョコレートデザートのレシピから選択して、ルーマニアのおいしいものを準備してください。
Ker se bliža poletje bomo začeli z enostavnim sladoledom, ki je odlična sladica s čokolado, ki jo ne smemo spregledati v svojem izboru receptov …
1. Recept za doma narejeni zdrav čokoladen sladoled
Se ne moremo upreti čarobnemu okusu čokolade? Potem si sami izdelajmo čokoladni sladoled, ki v enem mahu zadosti našim zdravim prehranjevalnim navadam in čokolade željnim brbončicam. Predstavljamo vam recept, s pomočjo katerega boste lahko doma naredili zdrav čokoladen sladoled.Sestavine za čokoladni sladoled:
• ソイバニラプディング 2カップ、
• 2 žlici doma pripravljene “Nutelle” (recept za zdravo različico se skriva tukaj) in
• 砕いた本物のチョコレートを数片。
Postopek prirpave:
材料をブレンダーに注ぎ、よく混ぜます。得られた混合物をプラスチック容器に注ぎ、冷凍します。
2. Recept za odlično Milkino torto
Kaj je še boljše kot Milka čokolada? Milka torta! Milka チョコレート nas že več kot stoletje razvaja s številnimi okusi. Dve vrsti Milka čokolade bomo tokrat uporabili kot sestavini, saj je na meniju Milka torta! Ne le, da torta vsebuje Milko, izdelava vam bo vzela zelo malo časa (30分未満 efektivnega dela), pa še peči vam je ne bo treba!
続きを読む: Recept: torta nutella iz le treh sestavin, vredna greha!
Recept za Milka torto:Sestavine za Milka torto:
- 300 g mlečne čokolade Milka
- 100 g bele čokolade Milka
- 牛乳1リットル
- 3 vaniljevi pudingi
- 8-10 žlic rjavega sladkorja
- スイートクリーム 500ml
- 200 g keksov (Petit Beurre)
Postopek priprave Milka torte:
Najprej v 2 dcl mleka umešamo sladkor in pudinge. Preostanek mleka zlijemo v ponev in pristavimo na srednji ogenj ter počakamo, da mleko zavre. Dodamo mešanico s pudingom in mešamo toliko časa, da nastane homogena zmes. Kremo nato razdelim na polovico. Prvi dodamo stopljeno mlečno, drugi pa stopljeno belo čokolado. Premešamo in pustimo, da se ohladita. V vmesnem času stepemo smetano in jo četrt dodamo vsaki čokoladni mešanici ter zmešamo. Na dno pekača/modela za torto položimo zmehčane kekse, ki smo jih predhodno namočili v mleku. Nato najprej nanesemo svetlo kremo, sledi pa še temna. Zaključimo s preostankom smetane. Torto za nekaj ur postavimo v hladilnik, čisto za konec pa jo lahko okrasimo še z naribano čokolado ali kako drugače. Pa dober tek!
Video recept:
3. Recept za najboljši čokoladni fondi
Čokoladni fondi ni zgolj še ena jed, je družabni dogodek. Pomakanje sadja na nabodalih v stopljeno čokolado je priljubljena jed vsakega, ki ljubi čokolado in sladke jedi.
続きを読む: 天国のチョコレートとチーズのフォンデュ
以下に発行します recept za najboljši čokoladni fondi. Skrivna sestavina? Čokolada za kuhanje Gorenjka Chef.
Recept za čokoladni fondi:Sestavine za čokoladni fondi:
- 500 g čokolade za kuhanje Gorenjka Chef
- スイートクリーム 200ml
- različne vrste sadja (banane, jagode, hruške, suhe marelice, fige, kivi, ananas, suhe slive ipd.)
- nasekljani lešniki (po želji)
Postopek priprave čokoladnega fondija:
Sadje narežemo, čokolado pa nalomimo na kocke ali nastrgamo. V posodi za fondi jo počasi stopimo in med stalnim mešanjem prilijemo sladko smetano, da nastane gladka tekoča zmes. Pazimo, da se čokolada ne prismodi. Nato posodo postavimo na gorilnik. Z nabodali za fondi koščke sadja pomakamo v stopljeno čokolado in jih nato po želji povaljamo še v lešnikih.
4. Recept za čokoladni mousse iz le ene sestavine
Recept za čokoladi mousse iz ene sestavine je preprost, da bolj ne bi mogel biti. Za pripravo ne potrebujete nikakršnega kuharskega (pred)znanja, ne smetane, masla, jajc, sladkorja in ostalih dodatkov. Le slabih 300 gramov kakovostne temne čokolade in nekaj vode. Kot pripomočke potrebujete še dve skledi za mešanje različnih velikosti, srednje velik lonec in (ročni) mešalnik.
続きを読む: Recept: torta nutella iz le treh sestavin, vredna greha!
Preproste recepte ljubimo skoraj tako kot čokoladne sladice. Čokoladni mousse iz ene sestavine vam da oboje.
Recept za čokoladni mousse iz ene sestavine:
Sestavine za čokoladni mousse iz ene sestavine:
- 270 g temne čokolade
Postopek priprave čokoladnega moussa iz ene sestavine:
Pri kuhi velja zlato pravilo, da čokolade ne smemo mešati z vodo, zato jo stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici, sicer otrdi in postane zrnasta. V našem primeru se na to pravilo požvižgamo. Čokolado stresemo v posodo z mrzlo vodo, ki je mora biti toliko, da prekrije čokolado. Med segrevanjem z vodo postaneta eno. Počakate, da se masa nekoliko ohladi, a ne smete čakate predolgo, saj se sicer strdi. Maso nato zlijete v posodo za mešanje, ki jo postavite v večjo posodo, napolnjeno z ledeno vodo (ali vodo z ledom), in začnete stepati (ročno ali z električnim mešalnikom). In stepate in stepate.
Bodite vztrajni, kajti na koncu boste bogati poplačani. Čokoladni mousse iz le ene sestavine je namreč tako dober in rahel kot vsak ”pravi”, ki pa zahteva precej več sestavin, potrpljenja in kuharskega znanja.
5. Doma narejena Twix sladica
Twix karamelni palčki sta božanski, a ju vedno prehitro zmanjka. S Twix デザート, ki jo pripravite doma, pa se to ne bo zgodilo, saj gre za gromozansko različico te priljubljene čokoladice, ki je slastna kot original!
続きを読む: 最もシンプルなチョコレートケーキのデコレーション
S tem receptom brez peke, ki vam bo vzel 40分, ne morete zgrešiti!
Sestavine za karamelno sladico, boljšo od Twixa:
- 1 kg čokoladnih solzic/koščkov čokolade
- 2 zavitka maslenih keksov Leibniz
- 2 vrečki karamelnih bombonov (karamelo lahko pripravite tudi sami; naredite jo iz 1/2 kg sladkorja, 1 čajne žličke masla in 1,5 dcl sladke smetane)
Priprava karamelne sladice, boljše od Twixa: