구울 필요가 없는 간단하지만 믿을 수 없을 만큼 맛있는 디저트를 만들고 싶나요? 그렇다면 신을 위한 음식인 초콜릿 땅콩버터 치즈케이크를 만들어 보세요!
Tokrat boste prišli na svoj račun vsi ljubitelji čokolade in arašidovega masla. Za vas imamo namreč čokoladni 치즈 케잌 z arašidovim maslom brez peke! Za to tako ne potrebujete kakšnega posebnega kuharskega znanja, le dobro voljo in željo po ‘nečem sladkem’.
더 읽어보기: 레시피: 누텔라미수, 누텔라를 곁들인 티라미수
Sestavine – čokoladni 치즈 케잌 z arašidovim maslom brez peke (za 8 do 10 rezin):
- 10 polnozrnatih krekerjev
- 7 jedilnih žlic stopljenega masla
- 680 gramov kremnega sira
- 1 in ½ skodelice sladkorja v prahu
- 바닐라 추출물 1티스푼
- 1 in ½ skodelice čokoladnih solzic
- 2 skodelici stopljenega arašidovega masla
- 1 skodelica sladkorja v prahu
Priprava čokoladnega cheesecaka z arašidovim maslom brez peke:
Polnozrnate krekerje stresite v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobite do finih drobtin. Nato stresite drobtine v skledo in primešajte stopljeno maslo ter mešajte tako dolgo, da dobite teksturo ‘vlažnega peska’. Maso nato razporedite po pekaču in postavite v hladilnik.
V večji skledi pripravite zmehčan kremni sir in mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso. Dodajte sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt ter mešajte tako dolgo, da ni grudic. Primešajte stopljeno čokolado in mešajte, da dobite enotno maso. Mešanico prelijte na testo iz krekerjev in jo zravnajte. Postavite v hladilnik.
V večji skledi zmešajte stopljeno arašidovo maslo in sladkor v prahu. Maso prelijte po sladici in jo enakomerno porazdelite. Postavite v hladilnik za 2 do 4 ure. Pa dober tek!
Pripravo čokoladnega cheesecaka z arašidovim maslom si lahko ogledate tudi v priloženem 동영상: