fbpx

레시피: 세상에서 가장 건강한 피자 = 콜리플라워 피자!

Cvetačna pica

Zdrava pica? Kaj takega ne obstaja! O, pa še kako! Verjetno si niste nikoli mislili, da boste lahko pico uvrščali na svoj jedilnik, ko ste na dieti, a cvetačno pico, to najbolj zdravo pico na svetu, si lahko privoščite mirne vesti. Njene kalorije in OH-je lahko namreč preštejete (skoraj) na prste ene roke, ker ne vsebuje moke, pa je primerna tudi za vse, ki se izogibajo glutena.

Najbolj zdrava pica ni primerna samo za tiste, ki se izogibate kalorični hrani ali glutenu in nasploh pazite na svoje zdravje, cvetačno pico bodo pomlastili tudi picoljubi. Zakaj bi pico jedli vedno na osnovi kvašenega testa? Takšno pico jeste že vse življenje in bil bi že čas, da v svoj nabor receptov dodate kakšen bolj domiseln način priprave. In to recept za najbolj zdravo pico na svetu vsekakor je.

더 읽어보기: 피자: 피자를 다른 요리로 바꾸는 방법은 무엇입니까?

Cvetačna pica je pica, ki poka od zdravja.
Cvetačna pica je pica, ki poka od zdravja.

Čeprav bo imela pica na koncu malce drugačen okus od značilnega, ne bo užitek za brbončice nič manjši. In čeprav ne boste dobili porcije 탄수화물, gre za polnovreden obrok, kjer vlogo moke prevzame cvetača, ki velja za odličen vir vitaminov in mineralov.

Sestavine za zdravo cvetačno pico:

  • 1 manjša glava sveže cvetače
  • 달걀 1개
  • 50 g naribane mocarele (ali katerega drugega sira)
  • sol in poper (dodate po okusu)
  • ¼ žličke bazilike, česna v prahu in origana
  • nekaj paradižnikov

Priprava zdrave cvetačne pice

Cvetačo najprej očistimo in operemo. Cvetke naribamo (ali grobo zmeljemo), nato pa cvetačo segrevamo v mikrovalovki nekje 5 ali 6 minut (to lahko storimo tudi z vodno paro, poskrbimo le, da na koncu ne bo odvečne vode). Pustimo, da se ohladi, nato pa zmehčano cvetačo stresemo v posodo ter ji primešamo stepeno jajce, nariban sir (namesto mocarele je lahko to tudi parmezan, edamec, kozji sir …), sol in poper. Če želimo, lahko dodamo še ščepec česna in zelišč/začimb. Maso nato v obliki kroga razporedimo po papirju za peko. Pečico smo medtem segreli na 200 stopinj, testo pa v njej pečemo približno 20 minut. Potem ga vzamemo ven, premažemo s paradižnikovo omako in poljubno obložimo (s čebulo, svežo baziliko, šunko, tunino, koruzo, parmezanom …) ter pečemo še 10 minut. Voilà! Pa dober tek!

2004년부터 당신과 함께

연도부터 2004 우리는 도시 트렌드를 연구하고 열정으로 영감을 주는 최신 라이프스타일, 여행, 스타일 및 제품에 대해 매일 팔로워 커뮤니티에 알립니다. 2023년부터 글로벌 주요 언어로 콘텐츠를 제공합니다.