Marmorni kolač (tudi dvobarvni kolač) je puhasto pecivo iz svetlega in temnega (kakavovega) testa. Pecivo se prileže ob čaju, kavi ali kozarcu mleka, njegova značilnost pa nista le preprostost priprave in odličen okus, temveč tudi to, da dolgo ostane svež.
Marmorni kolač ne sme manjkati na nobeni praznični mizi, je namreč prava praznična klasika. Pecivo z rjavim vzorcem, ki ga ustvarja dodatek kakava, lahko pripravi vsak.
더 읽어보기: 레시피: 최고의 수제 포티카
Je slasten in precej dlje ostane 흥미 진진한 kot preostalo tovrstno pecivo.
Recept za marmorni kolač:
Sestavine za marmorni kolač:
- 계란 4개
- 225 g moke
- 225 g zmehčanega masla
- 225 g sladkorja v prahu
- 1 žlica vaniljevega izvlečka
- 우유 3테이블스푼
- 코코아 가루 2큰술
- 베이킹 파우더
Postopek priprave marmornega kolača:
Zmešamo maslo, sladkor in jajce ter dobro premešamo. Dodamo mleko, moko, vaniljev izvleček in pecilni prašek ter mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes, ki jo nato razdelimo v dve skledi. V eno dodamo še kakav v prahu. Masi izmenično vlivamo v okrogel pekač, ki smo ga prej namastili z maslom. Naj se prelivata. Na koncu s tanko paličico maso dodatno premešamo, da bo nastal vzorec marmorja. Kolač pečemo od 45 do 55 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija. Pa dober tek!