Sladoled z okusom kostne juhe? Tisti, ki malce bolj spremljate svetovno kulinarično sceno, veste, da je kostna juha v zadnje obdobju pravi kulinarični hit. Strežejo jo kar v velikih skodelicah za kavo kot krepčilni superobrok (je lahko prebavljiva, krepi imunski sistem ipd.) in je postala tržna niša številnih restavracij po svetu. Slovenci imamo juhe v krvi, saj so neločljivo povezane z nedeljskim kosilom. A vroča ''župca'' – kostna juha je juha brez mesa, iz jušne zelenjave, kosti in začimb; gre za ''cenejšo'' različico goveje juhe, ki se uporablja predvsem kot osnova – se poleti pač ne prileže tako zelo kot v hladnejših mesecih, sladoled pač. In nastal je sladoled z okusom kostne juhe!
Vajeni smo, da obstajajo številni, tudi precej nenavadni okusi sladoleda, ki močno odstopajo od klasičnih, in da sladoled še zdaleč ni posladek iz sladkorja, mleka, sadja in barvil. Za tiste, ki radi preizkušate nove okuse, imamo prav poseben izziv – sladoled z okusom kostne juhe! Žal boste morali ponj v New York v lokal z imenom Sprinbone Kitchen, ki je šokiral z nenavadnim okusom.
더 읽어보기: 집에서 만드는 아이스크림의 간단한 요리법
Kostno juho spreminjajo v 아이스크림 조명, ker se poleti vroča kostna juha pač ne prileže tako zelo kot pozimi. In ker je kostna juha zadnji krik kulinarične ”mode”, nekateri kujejo železo, dokler je vroče – in do takrat jo lahko uživate kot hladno sladico, nato pa spet preklopite na toplo juho.
Kakšen okus lahko pričakujete? Po odzivih sodeč, vas na sladoled z okusom kostne juhe ne more pripraviti noben opis, verjetno pa bo vaša reakcija podobna reakciji otroka s spodnjega posnetka, ki je v nasprotju z odraslimi preizkuševalci povsem iskren v svojem odgovoru.
Zanika vse trditve izdelovalcev, da gre za sladek in ne slan obrok – ker je sladoled po definiciji sladica in torej sladek – kar je sicer res, saj je narejen iz malin, javorjevega sirupa, ”le” eno tretjino sladoleda pa tvori kostna juha, a lučka za štiri ameriške dolarje je po odzivu fanta vse prej kot okusna.
추가 정보:
springbone.com