Sladoled z okusom kostne juhe – najbolj nenavaden okus sladoleda na svetu?

Sladoled z okusom kostne juhe.

Sladoled z okusom kostne juhe? Tisti, ki malce bolj spremljate svetovno kulinarično sceno, veste, da je kostna juha v zadnje obdobju pravi kulinarični hit. Strežejo jo kar v velikih skodelicah za kavo kot krepčilni superobrok (je lahko prebavljiva, krepi imunski sistem ipd.) in je postala tržna niša številnih restavracij po svetu. Slovenci imamo juhe v krvi, saj so neločljivo povezane z nedeljskim kosilom. A vroča ''župca'' – kostna juha je juha brez mesa, iz jušne zelenjave, kosti in začimb; gre za ''cenejšo'' različico goveje juhe, ki se uporablja predvsem kot osnova – se poleti pač ne prileže tako zelo kot v hladnejših mesecih, sladoled pač. In nastal je sladoled z okusom kostne juhe!

Vajeni smo, da obstajajo številni, tudi precej nenavadni okusi sladoleda, ki močno odstopajo od klasičnih, in da sladoled še zdaleč ni posladek iz sladkorja, mleka, sadja in barvil. Za tiste, ki radi preizkušate nove okuse, imamo prav poseben izziv – sladoled z okusom kostne juhe! Žal boste morali ponj v New York v lokal z imenom Sprinbone Kitchen, ki je šokiral z nenavadnim okusom.

PREBERITE ŠE: Preprosti recepti za domači sladoled

Kostna juha je po svetu pravi kulinarični hit.
Kostna juha je po svetu pravi kulinarični hit.

Kostno juho spreminjajo v sladoledne lučke, ker se poleti vroča kostna juha pač ne prileže tako zelo kot pozimi. In ker je kostna juha zadnji krik kulinarične ”mode”, nekateri kujejo železo, dokler je vroče – in do takrat jo lahko uživate kot hladno sladico, nato pa spet preklopite na toplo juho.

Sladoled z okusom kostne juhe.
Sladoled z okusom kostne juhe

Kakšen okus lahko pričakujete? Po odzivih sodeč, vas na sladoled z okusom kostne juhe ne more pripraviti noben opis, verjetno pa bo vaša reakcija podobna reakciji otroka s spodnjega posnetka, ki je v nasprotju z odraslimi preizkuševalci povsem iskren v svojem odgovoru.

A video posted by LIVE with Kelly (@livekelly) on


Zanika vse trditve izdelovalcev, da gre za sladek in ne slan obrok – ker je sladoled po definiciji sladica in torej sladek – kar je sicer res, saj je narejen iz malin, javorjevega sirupa, ”le” eno tretjino sladoleda pa tvori kostna juha, a lučka za štiri ameriške dolarje je po odzivu fanta vse prej kot okusna.

Dodatne Informacije

Več informacij:
springbone.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
1. oktober: danes je mednarodni dan kave … in nikoli več je ne boste pili brez te sestavine!