A inebriante crosta de banana coberta com cremoso pudim de banana em forma de cheesecake é uma das nossas sobremesas favoritas. Confira a receita de cheesecake de pudim de banana e aproveite!
Če imate radi banane, bananin sladoled in bananin kruh, se dobro oprimite, preden poizkusite prvi košček cheesecake-a z bananinim pudingom!
Recept za cheesecake z bananinim pudingom:
Ingredientes:
Za hrustljavo skorjico:
- ½ skodelice stopljenega masla
- ½ skodelice rjavega sladkorja
- 1 gema de ovo
- ½ skodelice bele moke
- pitada de sal
- ¼ skodelice zmečkane banane
- 1 colher de chá de extrato de baunilha
Za polnilo:
- ½ xícara de creme
- 2 colheres de açúcar em pó
- 1 pakiranje kremastega sira (npr. Philadelphia)
- 2 xícaras de leite
- 1 zavojček bananinega pudinga
- 1 colher de chá de extrato de baunilha
Para decoração:
- 1 zavojček (zdrobljenih) mandljevih piškotov
Preparação:
Pečico ogrejemo na 190 stopinj in namastimo pladenj kvadratne oziroma pravokotne oblike. V veliki skledi zmešamo maslo in sladkor, dodamo rumenjak, moko, sol, banano in vanilijo in še enkrat dobro premešamo. Zmes prelijemo v pekač in tega položimo v pečico. Skorjico pečemo približno 20 minut in medtem pripravimo polnilo.
Smetano stepemo do trdega in ji vmes dodamo sladkor v prahu. Nadaljujemo s stepanjem, dokler se ne oblikujejo trdni hribčki, nato damo smetano v hladilnik. V drugi skledi stepemo kremast sir in med stepanjem počasi dodajamo mleko, bananin puding in vanilijev ekstrakt. Mešamo, dokler ni vse temeljito premešano in združeno. Zmesi nato previdno primešamo stepeno smetano in vse skupaj prelijemo po hrustljavi skorjici. bolo de queijo zamrznemo in po približno dveh urah postrežemo. Pred tem koščke sladice potresemo z zdrobljenimi mandljevimi piškoti.