在春天,我们的身体已准备好迎接营养领域的健康变化和确保健康的春季饮食。因此,利用今年的春天来了解春季的饮食习惯和食物,以达到最佳的健康状态。这并不像看起来那么难……
Zdrav skok v pomlad pomenijo zdrave prehranske navade in dieta, polna hrane za optimalno počutje. To ni tako težko, kot se zdi sprva, saj lahko že z nekaj enostavnimi prehranskimi spremembami v svoje življenje vnesemo veliko žlico zdravja in dobrega počutja.
Spomladanske prehranske navade:
- spomladi naj bodo naši obroki lahkotnejši
- na naših krožnikih naj bo čim več lokalno pridelane hrane
- pozabimo na kavo, sladkor in alkohol
- pomlad je čas za zdrave divje rastline – regrat, trpotec, koprive in čemaž
- spomladi se narava prebuja – kalčki, brsti in listnati deli rastlin naj pristanejo tudi na naših krožnikih
- čim manj cvrimo in kuhajmo, spomladi se najbolj prileže surova hrana
- jejmo čim manj mesa
- izogibajmo se slabim maščobam (živalskega izvora) in ne pozabimo na dobre (omega 3, omega 6 in omega 9)
- jejmo čim manj obdelano hrano
- nezdrave prigrizke nadomestimo z zdravimi oreščki
阅读更多: 春季清凉饮食
Primer zdravega spomladanskega jedilnika – dieta:
早餐: zeleni smoothie (1 jabolko, 1 pomaranča, 1 banana, 200g špinače)
Malica: jabolko in pest mandljev
午餐: velika pisana solata s popečenimi gobicami in spomladansko zelenjavo
晚餐: kvinojina “rižota” s popečeno zelenjavo in trakovi piščančjih prsi (kockami tofuja)
更多信息
改编并改编自:
www.mindbodygreen.com