Bezgov gin & tonic je idealna pijača za poletje!
Brez dvoma je priprava domačega bezgovega sirupa odličen način za koriščenje cvetov s čudovitim vonjem, toda za tiste, ki želijo poskusiti nekaj drugačnega, je bezgov gin prav tako čudovita in nenavadna alternativa.
Bezgove cvetove je najbolje nabirati v sončnem dnevu, spodaj pa si lahko preberete, kako jih v nekaj korakih uporabiti v različici izjemno priljubljene pijače – gin & tonica.
المكونات
- 6 إلى 8 حبات من زهور البيلسان المقطوفة حديثًا
- قشرة ليمونة واحدة مبشورة
- ملعقة من السكر البودرة
- 500 مل من الجن
تحضير
Bezgove cvetove očistimo in jih nato položimo v velik lonec ali kozarec. Dodamo limonino lupinico, sladkor v prahu in prelijemo z ginom. Posodo pokrijemo in pustimo stati 24 ur. Mešanico precedimo skozi filtrirni papir za kavo, gazo ali kaj podobnega, in nalijemo v čisto steklenico. Bezgov gin postrežemo s tonikom ter veliko ledu in že lahko uživamo v osvežilnem ginu s poletnim okusom.