نحن نعرف العديد من أنواع البطيخ المختلفة. إنه النوع الأكثر شيوعًا ذو القلب الوردي والأحمر والبذور الداكنة. ولكن إذا أردنا حقًا اختيار البطيخ الناضج واللذيذ والعصير، فمن الجيد اتباع النصائح المذكورة أعلاه. ستساعدك هذه الحيل على الاختيار بين البطيخ الأحمر والحلو.
Lubenica je eden izmed najbolj priljubljenih poletnih sadežev. Je izjemno zdrava, osvežilna, ima zelo malo kalorij in učinkovito čisti organizem. Lubenice vsebujejo likopen, rastlinski pigment iz skupine karotenoidov in čudežni antioksidant, ki izjemno blagodejno vpliva na zdravje. Poleg tega lahko pomaga dvigniti tudi naravno obrambo pred UV sevanjem.
Najboljše so tiste lubenice, ki so sočne, rdeče, a čvrste in ne kašaste. Izbrati pravo, pa je včasih pravi izziv. Pri nakupu lubenice je potrebno biti pozoren na nekaj stvari, vendar pa obstajajo triki, s katerimi boste lahko na pravi poti, da izberete tisto najbolj sočno.
Kako izbrati okusno lubenico? … Je bolj enostavno kot si mislite!
Pri izbiri lubenice je treba biti pozoren na njeno pestrost. Zelo pomembno je, kakšne barve je zunanjost lubenice, kakšne so njene črte in lise. Če boste lubenico obrnili, boste na površini videli rumenkasto liso, to je del, kjer je lubenica počivala na polju. Če je ta lisa svetlo rumene barve, pomeni, da je lubeni dovolj zrela in ima optimalno vsebnost sladkorja. Če pa je ta lisa zelena ali bela, pomeni, da lubenica še ni dovolj zrela.
Pozorni bodite tudi na njeno وزن. V kolikor je ta prezrela, se v njej pojavljalo votline in ja ta lažja od ostalih, zato vedno izberite tisto, ki je težja. Po sadežu lahko tudi potrkate. Če zveni globoko, je manj zrela. Pomagate si lahko tudi s tem, koliko se sveti lupina. Bolj je ساطع, bolj je lubenica sočna.