في مطعم Palmejeva 26، في المنطقة المجاورة مباشرة لمبنى مكاتب مركز التجارة العالمي، نجد المذاق الأصيل ونبض المطبخ المكسيكي في ليوبليانا.
Palmejeva 26
ليوبليانا
sobote: od 9h do 15h
Zgodba “taqueríe” in cateringa إل باترون je plod druženja in skupne ljubezni do mehiške ulične hrane treh prijateljev: dveh Mehičanov (Skippy in Omar) in Slovenca (Uroš), ki se je seznanil z mehiško kulturo prek potovanj in študija. Skupna druženja in obujanje spominov na udobne kotičke in značilne okuse Mexico City-ja so veselo družbo vodila v razglabljanje o odprtju lastne mehiške ulične kuhinjice, že zgolj zato, da bi sami imeli dostop do tacosov in drugih uličnih dobrot, ki jih tako zelo pogrešajo. Ideja je kaj hitro prerasla okvire fantazijskega in prerasla v čedalje bolj premišljen in oprijemljiv projekt.
Med bolj zahtevnimi platmi procesa je bilo najti primerno točko ravnotežja med pričakovanji posameznikov, ki že poznajo mehiško ulično kuhinjo, in okusi lokalnega prebivalstva (vključno z vegetarijansko in vegansko ponudbo). Zato je ekipa zbrala prijatelje in znance z vseh vetrov in jim predstavila jedi, pripravljene po avtentičnih mehiških recepturah. Na podlagi njihovih odzivov so izbrali tiste, ki so požele največ pohval in zanimanja. Dodaten izziv pri izboru jedi je predstavljala dobavljivost posameznih sestavin, ki niso značilne za naš prostor, oziroma katerih sestavine je mogoče zamenjati z lokalnimi, ne da bi pri tem žrtvovali pravi mehiški okus.
Poslanstvo ekipe El Patrón je, da bi stranke izkusile kar najbolj pristno mehiško ulično kuhinjo, zato hrano pripravljajo zgolj po avtentičnih tradicionalnih receptih in uporabljajo kvalitetne in sveže sestavine. V kar največji možni meri uporabljajo živila lokalne pridelave in preverjene izdelke iz tujine, na primer originalne mehiške salse ter kavo organske pridelave ki, v sodelovanju z Zadrugo Buna, v Slovenijo prispe po načelih Pravične trgovine. Zelo radi sodelujejo s somišljeniki iz lokalnega okolja, kot sta pivovarna Mali grad iz Kamnika, ki jim dobavlja odlično butično pivo, ter ekološka kmetija Plahuta iz Marezig v Slovenski Istri, s katere prihajajo vrhunska vina organske pridelave. Ob vsem naštetem pa njihov poglavitni cilj ostaja obogatiti ponudbo naše prestolnice in ustvariti udoben in prijazen kotiček, kjer bodo gostje doživeli “Mehiko v malem” sredi Ljubljane in ob hrani spoznali tudi nekatere druge vidike (moderne) mehiške kulture in urbanega življenja, ki v mnogočem presega ustaljene stereotipe o Mehiki.
معلومات اكثر:
www.facebook.com