fbpx

نصائح للخبز: عيد الفصح والبوتيكا السلوفينية التقليدية

Kako pripravim potico?!

عيد الفصح هو أهم عيد مسيحي يحتفل فيه المسيحيون بقيامة المسيح من بين الأموات. في هذا اليوم ، تم تزيين الطاولات المغطاة بشكل احتفالي بالبوتيكا السلوفينية التقليدية لعدة قرون. نصائح للخبز وبعض الأشياء المثيرة للاهتمام حول عيد الفصح أدناه ...

Velika noč je najpomembnejši krščanski praznik, na katerega kristjani praznujejo Jezusovo vstajenje od mrtvih. Datum praznovanja določa lunin koledar, veliko noč namreč verniki praznujejo vsako leto na prvo nedeljo po prvi polni spomladanski luni. Po tradiciji je na veliki petek zapovedan strogi post, na veliko soboto se blagoslovijo jedi, ki se znajdejo na mizi za nedeljski zajtrk. Šunka in suho meso simbolizirata Kristusovo telo, rdeči pirhi predstavljajo kaplje krvi, hren žeblje, potica pa trnjevo krono. Praznik ima korenine v judovstvu, pa tudi v starih poganskih navadah, ko se je praznovalo prihod pomladi. Na praznik pomladi (vuzem) in na najstarejši krščanski praznik se praznična miza tradicionalno šibi pod dobrotami, kot so jagnetina, šunka, pirhi, hren in seveda slovenska potica, brez katere si velike noči sploh ne predstavljamo. V Sloveniji poznamo več kot dvajset vrst potic, med katerimi je najbolj avtohtona orehova.

اقرأ أكثر: الوصفة: بوتيكا الجوز محلية الصنع

Nasveti in triki za peko potice

Z nekaj poguma, vaje in poznavanja trikov je možno speči prav tako, kot jo spečejo naše babice. Vse sestavine in pripomočki za peko naj bodo ogreti na sobno temperaturo. Testu za boljši okus dodamo vaniljev sladkor in naribano lupino bio limone. Za rahlejše testo uporabimo le rumenjake, za gostejše testo cela jajca. Testo previdno zamesimo in ne stepamo. Razvaljano testo namažemo z nadevom, katerega količina naj bo v razmerju z debelino testa. Nadevu lahko za boljši okus dodamo v limonin sok namočene sočne rozine. Potico vedno zvijamo s pomočjo pomokanega prta. Potico trenutek pred peko premažemo z ražvrkljanim jajcem, ki mu dodamo žlico ali dve mleka. Potico pečemo od 40 do 50 minut. Ko nanjo potrkamo in votlo zadoni, je zagotovo pečena.

معلومات اكثر

معلومات اكثر:
www.sl.wikipedia.org

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.