أي شخص يقسم بالبيتزا على الأقل يعرف جيدًا أن السر الأكبر للتحضير الجيد لهذا النوع من الطعام يكمن في جودة العجين. من المؤكد أن توماز هروفا، الذي قرر منذ أكثر من عقد من الزمن تحويل منزله في Gora pri Komenda إلى مطعم، ليس لديه نقص في هذا النوع من الخبرة، لأنه حتى عندما كان طفلاً كان...
Gora pri Komendi 13
Komenda
Vsakdo, ki vsaj malo prisega na pice, dobro ve, da se največja skrivnost pri dobri pripravi tovrstne hrane skriva v kakovosti testa. Tomažu Hrovatu, ki se je pred dobrim desetletjem odločil, da bo domačijo na Gori pri Komendi preuredil v gostinski lokal, tovrstnih izkušenj zagotovo ne manjka, saj se je že kot otrok je v pekarni svojega očeta Alfonza uril v gnetenju testa, vendar mu poslovna žilica ni dala miru. Po petih letih trdega dela je Hram Gorjan dočakal odprtje. Delček mladostne razigranosti in športni navdih v njegovi krvi je zaznamoval tudi prve smernice na njegovi poslovni poti, pri njem so namreč zatočišče našli ljubitelji igralnih avtomatov, Hram Gorjan pa je v prvih letih slovel z izvrstno ekipo v elektronskem pikadu, na kar nas še vedno opozarjajo pokali in priznanja v vitrinah. Pravi razlogi za obisk lično opremljenega in prenovljenega gostišča na Gori pri Komendi pa se že dolgo časa skrivajo drugje. Igralnim avtomatom in električnim pečem za peko pizz so se odpovedali, lokal pa je doživel temeljito prenovo, saj je dobre pice možno pripraviti le v krušni peči. Od takrat Hram Gorjan velja za eno boljših picerij daleč naokoli, kjer nam bo uigrana ekipa picopekov in natakarjev ponudila pestro kulinarično izbiro.