قشرة هشة ومقرمشة ومليئة بحشوة الزبادي المنعشة ورائحتها المسكرة. غلاف الكرز جاهز في وقت قصير لتناول وجبة خفيفة. هل رائحة الفرن الخاص بك موجودة بالفعل؟
Nekoč si družinskega kosila ni bilo mogoče predstavljati brez štrudlja, tale recept za zavitek s češnjami iz že pripravljenega testa bo uspel tudi tistim gospodinjam z manj izkušnjami.
Sladica, ki bo navdušila vse.
Češnjev štrudelj (češnjev zavitek)
المكونات
- 3 بيضات
- 400 g jogurta
- 1 كوب سكر
- 2 vrečki vanilijevega sladkorja
- 1,5 skodelice zalogaj
- 1 بيكنج بودر
- 1 كوب زيت
- 500 g kupljeno vlečeno testo
- 500 g češenj
الاتجاهات
- Jajca stepemo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, nato dodamo jogurt in olje.
- Dodamo zdrob in pecilni prašek ter premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic. Pripravljeno zmes pustimo za eno uro v hladilniku, da se malo strdi.
- Na delovno površino položimo dva lista testa, ju premažemo z jogurtovim in zdrobovim nadevom, enakomerno potresemo s češnjami, ki smo jih očistili iz koščic, in jih lepo zavijemo.
- Postopek ponovimo s preostalimi listi testa, tako da dobimo skupaj pet štrukljev.
- Zavitke razporedimo enega poleg drugega v pekač, ki smo ga predhodno malo naoljili, ali pa jih položimo na peki papir.
- Pečico segrejemo na 180 C in pecimo približno 20 minut. Ko je štrudelj pečen, ga poškropimo z malo vode, pokrijemo s čisto krpo in pustimo, da se ohladi.
- Narežemo na enake kose in pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.
بالعافية.