fbpx

Recept: češnjev štrudelj (češnjev zavitek)

Zavitek s češnjami in zdrobom

Foto: Olga1205 / Pixabay

Krhka, hrustljava skorjice, polna osvežilnega nadeva z jogurtom, pa še omamno diši. Za nameček pa je češnjev zavitek pripravljen v kratkem času. Že diši iz vaše pečice?

Nekoč si družinskega kosila ni bilo mogoče predstavljati brez štrudlja, tale recept za zavitek s češnjami iz že pripravljenega testa bo uspel tudi tistim gospodinjam z manj izkušnjami.

Sladica, ki bo navdušila vse.

Češnjev štrudelj (češnjev zavitek)

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 3 jajca
  • 400 g jogurta
  • 1 skodelica sladkorja
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • 1,5 skodelice zalogaj
  • 1 pecilni prašek
  • 1 skodelica olja
  • 500 g kupljeno vlečeno testo
  • 500 g češenj

Navodila

  1. Jajca stepemo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, nato dodamo jogurt in olje.
  2. Dodamo zdrob in pecilni prašek ter premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic. Pripravljeno zmes pustimo za eno uro v hladilniku, da se malo strdi.
  3. Na delovno površino položimo dva lista testa, ju premažemo z jogurtovim in zdrobovim nadevom, enakomerno potresemo s češnjami, ki smo jih očistili iz koščic, in jih lepo zavijemo.
  4. Postopek ponovimo s preostalimi listi testa, tako da dobimo skupaj pet štrukljev.
  5. Zavitke razporedimo enega poleg drugega v pekač, ki smo ga predhodno malo naoljili, ali pa jih položimo na peki papir.
  6. Pečico segrejemo na 180 C in pecimo približno 20 minut. Ko je štrudelj pečen, ga poškropimo z malo vode, pokrijemo s čisto krpo in pustimo, da se ohladi.
  7. Narežemo na enake kose in pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.

Dober tek.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!