fbpx

BMW M3 in BMW M4: posebna izdaja ob 50. obletnici BMW M

BMW M3 in BMW M4 Edition 50 Jahre BMW M; Foto: press.bmwgroup.com

24. maj 1972 predstavlja velik dan za avtomobilsko zgodovino. Takrat se je namreč pojavil prvi BMW z oznako M, sledila pa mu je kopica zdaj že legendarnih modelov. Ob pomembnem jubileju so pri oddelku M pripravili posebne edicije aktualnih BMW M3 in BMW M4 Edition 50 Jahre BMW M.

Ne glede na to, na katerem koncu sveta se nahajate, povsod bo posebna edicija nosila isto ime. BMW M3 in BMW M4 Edition 50 Jahre BMW M obeležuje 50. obletnico, odkar je na cesto zapeljal prvi BMW M. Posebna edicija prinaša jubilejne embleme in poseben napis Edition 50 Jahre BMW M na pragovih avtomobila. Na osrednji konzoli bo vidna ʺplaketaʺ, ki označuje posebno edicijo in serijsko številko avtomobila. V notranjosti je moč zaslediti klasične BMW M barve, kot so rdeča, modra in ʺnavyʺ, oziroma svetel odtenek modre barve.

Posebna edicija ima ekskluzivna kovana platišča in prednji usmernik zraka, ki je narejen iz ogljikovih vlaken. Vsak avtomobil bo opremljen s širokim naborom karoserijskih delov M Performance, za potovanje v stilu, pa bo na voljo celo poseben kovček, ki se bo ujemal z ekskluzivno različico BMW M. V Evropi bo model M4 na voljo v barvah Carbon Black, Brands Hatch Grey, Imola Red, Macao Blue in San Marino Blue. Na Kitajskem bo na voljo v barvah Fire Orange in Stratus Grey, saj je na kitajskem trenutno leto tigra.

BMW M3 in BMW M4 Edition 50 Jahre BMW M; Foto: press.bmwgroup.com

Barvna ponudba bo v severnem delu Amerike še bolj navdušujoča, saj obuja barve, ki so bile prisotne na najbolj prepričljivih in opevanih modelih BMW M. Tokrat bo v zanimivih barvah na voljo model M3 in sicer v Cinibar Red, videni na različici E30, Techno Violet z različice E36, Deep Interlagos Blue z različice E46, Fire Orange III z različice E92 in Limerock Grey z različice F80. Barvi Techno Violet in Deep Interlagos Blue sta obujeni ekskluzivno in bosta na voljo samo v letu 2023. Edicija ob 50. obletnici znamke bo izredno omejena, proizvodnja pa naj bi se pričela že v mesecu juliju.

Dodatne Informacije

bmw.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!