fbpx

Napačne predstave o tem, kaj je moškim privlačno

Foto: Rana Sawalha / Unsplash

Ni recepta, kako biti popolnoma zaželen in vsem vedno všeč, zato tega ne jemljite kot navodilo, kako se obnašati, da bi ugajali moškim.

Če pa se trudite ugajati sami sebi in ste prepričani, da so nekatere stvari moškim všeč, nekatere pa ne, se zaradi njih, morda motite, vam lahko ta spoznanja pomagajo, da se sprostite. Izrazite svojo pristnost.

Znanstvene raziskave so ponudile odgovore, s katerimi se večina moških strinja, ki ne ustrezajo standardnim stereotipom o moških.

Pred vami je torej seznam stvari, za katere ste verjeli, da so moškim všeč oziroma niso všeč.

Vitkost, raven trebuh, dolge noge

Ne glede na to, kako zelo so občudovane manekenke, vsem moškim niso všeč. In kaj moški dojemajo kot ženstveno in privlačno? Razmerje med pasom in boki – ožji pas in širši boki. Pri tem telesna teža ne igra vloge. Ženske so lahko predebele, suhe, ni pomembno, če imajo tako razmerje med pasom in boki, so zanje videti ženstvene, seksi in privlačne.

via GIPHY

Stabilnost in izogibanje tveganju

Pri izbiri stabilne partnerke si moški želijo nekoga, na katerega se lahko zanesejo (v kuhinji, kakor v postelji), nekoga, ki je vedno ob njem in ki se ne spušča v tvegane situacije ter igra po pravilih. Toda te lastnosti moškim niso več tako privlačne. Sodobni moški so navdušeni nad ženskami, ki se ukvarjajo z ekstremnimi športi, potujejo in kažejo nagnjenost k avanturam.

Hrapav, seksi glas

Če ste mislili, da je moškim všeč hrapav seksi glas, to sploh ni res! Glede na raziskave imajo moški veliko raje visok ženski glas. Moške privlači višji ton glasu, saj kaže na nizek potencial za konflikt.

via GIPHY

Dober smisel za humor

Kolikor je ženskam pomembno, da je njihov partner duhovit, da se lahko z njim zabavajo in smejijo, nasprotno ne drži. Zdi se, da moški od žensk sploh ne pričakujejo humorja. Moški nočejo, da so ženske duhovite, ampak da mislijo, da so oni. Ženske, vaša duhovitost vas kvalificira le za kratkotrajno avanturo ali platonsko prijateljstvo.

Velike prsi

V svetu, kjer ženske množično popravljajo velikost prsi tako s kirurškimi posegi kot z modrčki, velja za samoumevno, da so velike prsi privlačne – večje kot so, bolje. Presenetljivo pa so raziskave pokazale, da temu sploh ni tako – kljub stereotipu moške najbolj privlačijo srednje velike prsi, ki jih opisujejo kot – ne prevelike ne premajhne.

via GIPHY

Mladostni obraz brez gub

Če ste prepričani, da ste z leti vse manj všečni in da je privlačen le mladosten obraz z gladko kožo brez gub, se motite. Veliko moških ima raje bolj zrel videz, ko gre za izbiro dolgoročne partnerke. Zanimivost, moškim, katerih matere so bile ob porodu starejše od 30 let, se pogosto zdijo starejše ženske bolj privlačne od mlajših.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!