لقد كان خبز الموز على قائمة الحلويات الأكثر شعبية في العالم لسنوات عديدة. إنه مثير للإعجاب بتحضيره البسيط وطعمه العطري. نقدم لك أبسط وصفة لخبز الموز الكلاسيكي، وهو حلو وعصير ولذيذ.
Za najboljši bananin kruh je pomembno, da uporabite zelo zrele banane. Banane morajo biti temno rumene barve z veliko rjavimi lisami. Bolj zrele so banane, bolj sočen in intenziven bo kruh.
Najboljši način, da ohranite bananin kruh sočen in svež je, da ga tesno zavijete v plastično folijo. Nato ga shranite v veliko nepredušno vrečko ali posodo. Tako shranjen bo pri sobni temperaturi zdržal do 3 dni, v hladilniku do 6 dni.
Če se odločite za bolj zdravo različico bananinega kruha, vam svetujemo, da namesto navadnega belega sladkorja uporabite naravna sladila, kot sta med in javorjev sirup. Belo moko zamenjajte s polnozrnato moko ali kakšno drugo po lastni izbiri, margarino pa naj nadomesti زيت جوز الهند.
Po okusu receptu lahko dodate tudi sesekljane oreščke, kokos, čokolado ali druge dodatke. Postrezite ga s prelivi po želji, kot so sladoled, stepena smetana, marmelada, čokoladni preliv ali slana karamela.
Bananin kruh
المكونات
- 250 gramov moke
- 1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
- 1/2 ملعقة صغيرة من صودا الخبز
- 1/2 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
- 1/2 ملعقة صغيرة من الملح
- 115 gramov zmehčanega masla
- 100 جرام سكر
- 50 gramov rjavega sladkorja
- 2 veliki jajci sobne temperature
- 2 čajni žlički čistega vanilijevega ekstrakta
- 440 gramov bananinega pireja (4 banane)
- 80 gramov sesekljanih orehov (neobvezno)
الاتجاهات
- Pečico segrejte na 180 stopinj.
- Pekač za kruh obložite s peki papirjem.
- V veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in sol.
- V drugi posodi z električnim mešalnikom zmešajte maslo in sladkor.
- Vmešajte jajca in vanilijo. Nato dodajte pretlačene banane in mešajte, dokler se sestavine popolnoma ne povežejo.
- Suhe sestavine dodajte mokrim in mešajte. Rahlo vmešajte sesekljane orehe.
- Testo vlijete v pripravljen pekač za kruh in ga enakomerno razporedite.
- Pečete pri 180 stopinjah približno 55-65 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne izstopi čist.
- Pekač odstranite iz pečice in pustite 20 minut, da se ohladi. Kruh previdno vzemite iz modela in ga prestavite, da se ta popolnoma ohladi.