fbpx

يظل القميص قطعة ملابس مميزة

من مشاة البحرية الأمريكية، نجوم السينما السابقين، إلى اليوم، أصبح القميص قطعة ملابس لا غنى عنها لجميع الأجيال. تتكيف القمصان مع العصر الذي نعيش فيه، وتتبع الثقافة الحالية واتجاهات الموضة. يمكن العثور عليها في الشارع (أسلوب الشارع) وبأزياء راقية. يقولون لنا شيئًا ما بالنقوش أو نرتديها دون أن يلاحظها أحد. يعبرون عن آرائهم أو يصرخون أو ينسحبون إلى عالمهم الخاص. يمكن ارتداؤها مغسولة أو ارتداؤها أو سحبها من خزانة ملابس جدك.

Zgodovina majice sega v leto 1913, ko je postala obvezen del opreme ameriških marincev, kasneje pa se je v ameriški vojski pojavila tudi kot udobno spodnje oblačilo. Zaradi udobnega nošenja, lahkosti, prijetnega materiala in kratkih rokavov si je svojo pot utrla tudi med drugimi poklici, na primer ladjedelci, kmetovalci in rudarji. Zaradi narave dela v zaprtih in vročih prostorih so tesna in neprijetna oblačila iz srbeče volne mnogi zamenjali za preprosto bombažno majico. To oblačilo se pojavi kot del neuradne uniforme. Od leta 1920 je tako imenovana T-shirt majica postane uradna ameriško-angleška beseda v Merriam-Websterjevem slovarju.

Naučite se zložiti majico v manj kot dveh sekundah! Oglejte si spodnji video.

Če smo jo do tedaj lahko videli zgolj na fotografijah ameriških marincev, sta jo na filmskem platnu kmalu nosila znameniti hollywoodski upornik جيمس دين في الفيلم Upornik brez razloga و مارلون براندو في Tramvaju poželenja.

Marlon Brando.
Marlon Brando.

Iz filma se je T-shirt preselil na ulice وبالاشتراك مع jeansom pomenil simbol za svobodno oblačenje in spolno privlačnost. Več desetletij je T- shirt majica prevladovala v beli barvi, zaradi preprostega kroja in lahke izdelave pa se je kmalu začela njena množična proizvodnja. V petdesetih letih so bile majice prvič opremljene s potiski in napisi, ki so sledili tedanjim modnim trendom in duhu časa.

Kdo ne pozna znamenite majice z napisom “I ♥ NY“? Ameriški dizajner Milton Glaser je napis po naročilu mesta New York oblikoval že davnega leta 1977.

Znamenita majica z napisom “I ♥ NY”.
Znamenita majica z napisom “I ♥ NY”.

Kar je bilo nekoč zasnovano zgolj iz potrebe po funkcionalnosti, je danes nepogrešljiv kos oblačila za vse generacije. Je trend, ki se je nekoč pojavil zato, da bi ostal in trajal.

معكم منذ 2004

من سنة 2004 نحن نبحث في الاتجاهات الحضرية ونبلغ مجتمع المتابعين لدينا يوميًا بأحدث ما في نمط الحياة والسفر والأناقة والمنتجات التي تلهم بشغف. اعتبارًا من عام 2023 ، نقدم محتوى باللغات العالمية الرئيسية.