アーバンポイント
Tivolski ribnik je že dolgo omiljena točka Ljubljančanov. Zgrajen je bil leta 1880, ko so ga pozimi uporabljali za drsanje, v toplejših mesecih pa so se na njem zibali čolni. Danes čolnov na "bajerju" ne vidimo več, prav tako ne drsalcev, zato pa se ob ribniku danes sladkamo v Čolnarni, pravem popoldanskem ...
RAZVAJANJE VSEH ČUTOV Gostilnico pri Markotu v Stražišču pri Kranju nekateri poznajo po dobri kavi, drugi po odlični hrani Marka Begiča. Vzrok za to gre iskati v razdeljenosti prostora na kavarno in gostilno, prva je v temno modri, druga v beli kombinaciji. Gostilnici daje pečat pokriti del vrta, ki s skrbno izbranimi ...
SVEŽINA PRIMORSKIH ČEŠENJ Sončni pomladni dnevi v nas prebudijo tudi željo po svežem obroku. Kadar si med natrpanim delavnikom zaželimo sočnega kosila ali malice, na Goriškem ne moremo spregledati Hitove gostilne Pri hrastu ali po domače kar Hrast, ki nas pozdravi na vratih Nove Gorice, pod hribom Kekec. Gostilna ...
DAMA SLOVENSKE KUHINJE Mama Ančka je svoje mojstrovine nekdaj ponujala naključnim jedcem. Danes njena gostilna v podobi prestižne restavracije pripravlja slovenske jedi kot vrhunske specialitete, zato rezervirajte svoj separe in se z družino podajte na nedeljsko kosilo. Dan prej, po sobotnem pohajkovanju po gorenjskih ...