コーヒーは確かに、午前中も午後も、親しい友人たちとコーヒーを飲みながら会話するときに最も人気のある飲み物の 1 つです。いつものコーヒーの入れ方にスパイスを加えて、秋の日を甘くする、手早く簡単なレシピを 3 つご用意しました。
Kava s cimetom
原材料:
- 8 žlic mlete pražene kave
- 5 skodelic vode
- 1-2 žlički mletega cimeta
準備:
1. V manjšo posodo nalijte vodo in jo kuhajte, dokler ne zavre. Vmešajte kavo in cimet.
2. Ko kava zavre, jo nalijte v skodelice in postrezite. Po želji dodajte sladkor, mleko, smetano, namesto žličke pa lahko uporabite cimetovo palčko.
Kava z vanilijo
原材料:
- 6 žlic mlete kave
- 5 skodelic vode
- 牛乳 2カップ
- 2 žlici vanilijevega sirupa ali vanilijevega ekstrakta
- 砂糖 大さじ2
準備:
1. V kozico ali manjšo posodo nalijte vodo. Kuhajte, dokler ne zavre, nato dodajte kavo.
2. Na štedilnik pristavite tudi mleko: kuhajte ga na srednjem ognju.
3. Mleku dodajte vanilijev ekstrakt ali sirup in sladkor ter mešajte, dokler se ne raztopita.
4. Kavo nalijte v skodelice in vsaki dodajte vanilijevo mešanico. Po želji okrasite še s stepeno smetano ali cimetom v prahu.
Kava s čokolado
原材料:
- 8 žlic mlete črne kave
- 5 skodelic vode
- 60 g čokolade po izbiri
- 4 dl kavnega likerja
準備:
1. V kozico ali manjšo posodo nalijte vodo in kuhajte, dokler ne zavre. Takrat dodajte kavo.
2. Štedilnik nastavite na nizko temperaturo in kavi dodajte čokolado, ki ste jo pred tem narezali na čim manjše koščke.
3. Segrevajte 4 minute oz. tako dolgo, da se čokolada povsem razpusti.
4. Kozico odstavite in vmešajte kavni liker. Kavo nalijte v skodelice in po želji dodajte še sladkor, stepeno smetano, kakav v prahu ali mleko.