クリスマスクッキーのレシピをお探しですか?クリスマスクッキーは本物のお祭りの雰囲気を呼び起こします。クリスマスクッキーの最大の魅力は、子どもたちと一緒に焼くこと。あなたの休日をさらに香り豊かで楽しいものにするために、クリスマスクッキーの最高のレシピを集めました。
Receptov za božične piškote je mnogo, a smo izbrali tiste recepte za božične piškote, ki so preprosti in takšni, da jih boste z lahkoto pripravili z vašimi otroki. Predstavljamo vam 5 receptov ために božične piškote.
- Kokosovi božični piškoti
- Vanilijevi božični piškoti
- Cimetove božične zvezdice
- Božične rumove kroglice
- Božični medenjaki
Kokosovi piškoti
食材
- 柔らかくしたバター 1/3カップ
- 柔らかくしたクリームチーズ 大さじ3
- 砂糖 3/4カップ
- 1 velik jajčni rumenjak
- 2 žlički pomarančnega soka
- 1 čajna žlička mandljevega ekstrakta
- 1/4 skodelice večnamenske moke
- ベーキングパウダー 小さじ1/2
- 塩 小さじ1/4
- 3/4 skodelice sladkanega kokosa
- 1 skodelica rdečih malin
手順
- Najprej stepite maslo in kremni sir.
- Nato v drugi posodi zmešajte rumenjak, pomarančni sok in mandljev ekstrakt.
- V tretji posodi stepite moko, pecilni prašek in sol.
- Nato vse sestavine vmešajte skupaj, da dobite gladko zmes. Na koncu dodajte 3 skodelice kokosa. Zmes postavite v hladilnik.
- Pečico segrejte na 170 stopinj. Vzemite testo in jedilno žlico, ter s pomočjo nje oblikujte kroglice, ki jih povaljate v preostanku kokosa.
- Kroglice postavite na pekač obložen s peki papirjem, z ročajem žlice pritisnite v kroglico, da dobite vdolbino. Piškote postavite v pečico in jih pečcite od 2 – 10 minut, dokler robovi ne postanejo svetlo rjavi.
- Ko se piškoti ohladijo v njih postavite sveže maline.
Vanilijevi piškoti
食材
- 1/2 skodelice zmehčanega masla masla
- 砂糖 1/2カップ
- 2 veliki jajci, sobne temperature
- 2 žlici vanilijevega ekstrakta
- 4 skodelice moke
- 塩 小さじ1
- 重曹 小さじ1
- 1 čajna žlička vinskega kamna 釉薬の材料:
- 砂糖 1/2カップ
- 3 žlice zmehčanega masla
- バニラエッセンス 大さじ1
- 1 do 2 žlici polnomastnega mleka
- barvila za živila in barvni sladkor
手順
- Maslo in sladkor stepajte nekaj minut, da nastane puhasta zmes, nato umešajte jajca in vanilijo.
- V drugi posodi zmešajte moko, sol, sodo bikarbono in vinski kamen.
- Postopoma zmešajte vse sestavine skupaj, da dobite kremasto zmes. Pokrijte in postavitev v hladilnik, da se zmes ohladi.
- Pečico segrejte na 170 stopinj.
- Na pomokani površini razvaljajte testo, ter oblikujte piškote z modelčki, ki so za to namenjeni.
- Pripravite pekač, ki ste ga predhodno obložili s peki papirjem in pečite deset minut.
- Nato pripravite glazuro. Stepite sladkor, maslo, vanilijo in toliko mleka, da dosežete želeno gostoto. Po želji dodajte nekaj kapljic jedilne barve.
- Maso postavite v slačičarsko vrečko, ki vam služi za lažje okraševanje in dekoriranje piškotov.
シナモンスター
食材
- 2 skodelici fino mletih mandljev
- žlica mletega cimeta
- 1 čajna žlička limonine lupine
- 3 beljake
- 25 dag sladkorja 釉薬の材料:
- レモン汁
- 粉砂糖
手順
- Iz beljakov stepite trd sneg.
- Nato dodajte sladkor v prahu in mešajte, dokler zmes ne postane gosta.
- Dodajte cimet in mlete mandlje premešajte ter pustite maso počivati nekaj minut.
- Maso razdelite, ter vsak kos dobro razvaljajte.
- Iz njih oblikujte zvezdice, pomagate si lahko s modelčki za piškote.
- Pečico segrejte na 170 stopinj in pecite 20 minut.
- Za pripravo glazure, zmešajte sladkor v prahu in limonin sok, da dobite gosto zmes. Vsako zvezdico premažite s to glazuro.
Rumove kroglice
食材
- 2 skodelici zdrobljenih vanilijevih piškotov
- 1 skodelica mletih orehov
- 砂糖 1カップ
- 2 čajni žlici kakava
- 1/4 skodelice ruma
- 蜂蜜 スプーン3杯
- 水 大さじ2
- ココナッツ
手順
- Zmešajte zdrobljene piškote, sladkor in kakav.
- Dodajte rum, med in vodo, ter zmešajte v homogeno zmes.
- Oblikujte kroglice ter jih povaljajte v kokosu.
ジンジャーブレッド
食材
- バター 15ダグラム
- 15日分の蜂蜜
- 滑らかな小麦粉 35 グラム
- すりつぶしたクルミ 10ダグ
- 1つの大きい卵
- 重曹 小さじ1
- začimbe po želji: cimet, klinčki, ingver
手順
- V skledo dajte vse sestavine in mešate, dokler ne dobite gladke zmesi.
- Maso razvaljajte in iz nje oblikujete manjše kroglice. Lahko pa testo razvaljate ter z modelčki oblikujete piškote.
- Na pekač postavite papir za peko in nanj zložite kroglice ali oblikovane piškote.
- Pečico segrejte na 160 stopinj in pecite 12 minut.