fbpx

5 receptov za najboljše božične piškote (recept za božične piškote)

Najboljši recept za božične piškote

Foto: envato

Iščeš recept za božične piškote? Božični piškoti pričarajo pravo praznično vzdušje. Največji čar božičnih piškotov je, če jih pečete skupaj z otroki. Zbrali smo najboljše recepte za božične piškote, da bodo vaši prazniki še bolj dišeči in prijetni.

Receptov za božične piškote je mnogo, a smo izbrali tiste recepte za božične piškote, ki so preprosti in takšni, da jih boste z lahkoto pripravili z vašimi otroki. Predstavljamo vam 5 receptov za božične piškote.

  • Kokosovi božični piškoti
  • Vanilijevi božični piškoti
  • Cimetove božične zvezdice
  • Božične rumove kroglice
  • Božični medenjaki

Kokosovi piškoti

  • Obroki: po želji
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1/3 skodelice zmehčanega masla
  • 3 žlice zmehčanega kremnega sira
  • 3/4 skodelice sladkorja
  • 1 velik jajčni rumenjak
  • 2 žlički pomarančnega soka
  • 1 čajna žlička mandljevega ekstrakta
  • 1/4 skodelice večnamenske moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 3/4 skodelice sladkanega kokosa
  • 1 skodelica rdečih malin

Navodila

  1. Najprej stepite maslo in kremni sir.
  2. Nato v drugi posodi zmešajte rumenjak, pomarančni sok in mandljev ekstrakt.
  3. V tretji posodi stepite moko, pecilni prašek in sol.
  4. Nato vse sestavine vmešajte skupaj, da dobite gladko zmes. Na koncu dodajte 3 skodelice kokosa. Zmes postavite v hladilnik.
  5. Pečico segrejte na 170 stopinj. Vzemite testo in jedilno žlico, ter s pomočjo nje oblikujte kroglice, ki jih povaljate v preostanku kokosa.
  6. Kroglice postavite na pekač obložen s peki papirjem, z ročajem žlice pritisnite v kroglico, da dobite vdolbino. Piškote postavite v pečico in jih pečcite od 2 – 10 minut, dokler robovi ne postanejo svetlo rjavi.
  7. Ko se piškoti ohladijo v njih postavite sveže maline.

Vanilijevi piškoti

  • Obroki: po želji
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1/2 skodelice zmehčanega masla masla
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 2 veliki jajci, sobne temperature
  • 2 žlici vanilijevega ekstrakta
  • 4 skodelice moke
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 čajna žlička vinskega kamna
  • Sestavine za glazuro:
  • 1/2 skodelice sladkorja
  • 3 žlice zmehčanega masla
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta
  • 1 do 2 žlici polnomastnega mleka
  • barvila za živila in barvni sladkor

Navodila

  1. Maslo in sladkor stepajte nekaj minut, da nastane puhasta zmes, nato umešajte jajca in vanilijo.
  2. V drugi posodi zmešajte moko, sol, sodo bikarbono in vinski kamen.
  3. Postopoma zmešajte vse sestavine skupaj, da dobite kremasto zmes. Pokrijte in postavitev v hladilnik, da se zmes ohladi.
  4. Pečico segrejte na 170 stopinj.
  5. Na pomokani površini razvaljajte testo, ter oblikujte piškote z modelčki, ki so za to namenjeni.
  6. Pripravite pekač, ki ste ga predhodno obložili s peki papirjem in pečite deset minut.
  7. Nato pripravite glazuro. Stepite sladkor, maslo, vanilijo in toliko mleka, da dosežete želeno gostoto. Po želji dodajte nekaj kapljic jedilne barve.
  8. Maso postavite v slačičarsko vrečko, ki vam služi za lažje okraševanje in dekoriranje piškotov.

Cimetove zvezdice

  • Obroki: po želji
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 2  skodelici fino mletih mandljev
  • žlica mletega cimeta
  • 1 čajna žlička limonine lupine
  • 3 beljake
  • 25 dag sladkorja
  • Sestavine za glazuro:
  • sok limone
  • sladkor v prahu

Navodila

  1. Iz beljakov stepite trd sneg.
  2. Nato dodajte sladkor v prahu in mešajte, dokler zmes ne postane gosta.
  3. Dodajte cimet in mlete mandlje premešajte ter pustite maso počivati nekaj minut.
  4. Maso razdelite, ter vsak kos dobro razvaljajte.
  5. Iz njih oblikujte zvezdice, pomagate si lahko s modelčki za piškote.
  6. Pečico segrejte na 170 stopinj in pecite 20 minut.
  7. Za pripravo glazure, zmešajte sladkor v prahu in limonin sok, da dobite gosto zmes. Vsako zvezdico premažite s to glazuro.

Rumove kroglice

  • Obroki: po želji
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 2 skodelici zdrobljenih vanilijevih piškotov
  • 1 skodelica mletih orehov
  • 1 skodelica sladkorja
  • 2 čajni žlici kakava
  • 1/4 skodelice ruma
  • 3 žlice medu
  • 2 žlici vode
  • kokos

Navodila

  1. Zmešajte zdrobljene piškote, sladkor in kakav.
  2. Dodajte rum, med in vodo, ter zmešajte v homogeno zmes.
  3. Oblikujte kroglice ter jih povaljajte v kokosu.

Medenjaki

  • Obroki: po želji
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 15 dag masla
  • 15 dag medu
  • 35 dag gladke moke
  • 10 dag mletih orehov
  • 1 veliko jajce
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • začimbe po želji: cimet, klinčki, ingver

Navodila

  1. V skledo dajte vse sestavine in mešate, dokler ne dobite gladke zmesi.
  2. Maso razvaljajte in iz nje oblikujete manjše kroglice. Lahko pa testo razvaljate ter z modelčki oblikujete piškote.
  3. Na pekač postavite papir za peko in nanj zložite kroglice ali oblikovane piškote.
  4. Pečico segrejte na 160 stopinj in pecite 12 minut.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!