FBピクセル

シナモン:体に多くの有益な効果をもたらすスパイス

写真: エンバト

おそらく、スパイスキャビネットの奥の瓶にシナモンが保管されているでしょう。棚の前に移動して、健康上の利点をすべて享受する時期が来ました。実はシナモンは木の樹皮から採れるのです! 「本物のシナモン」は一つしかなく、スリランカ原産です。セイロンシナモンといいます。シナモンを料理に加える大きな理由をいくつか見てみましょう。

Akne

Cimet ima protimikrobne lastnosti, ki so koristne pri zdravljenju aken. Ta začimba lahko ubije bakterije in glive, ki povzročijo spremembo pigmentacije. Je tudi odličen vir močnih antioksidantov, ki ščitijo vaše telo pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali, kar lahko povzroči vnetje kože in vodi do aken.

シワ

Prosti radikali lahko prispevajo tudi k prezgodnjemu staranju kože, kar povzroča gube, pigmentacijo in kožne spremembe. Antioksidanti v cimetu upočasnijo ta proces z zaščito celic. Cimet lahko celo poveča proizvodnjo kolagena.

Cimet posujte na kosmiče, jogurt, sadje. Foto: Osha Kkey / Unsplash

Cirkulacija

それは持っています vazodilatacijski (sproščujoč) učinek na krvne žile – rezultat je izboljšana cirkulacija. Če vzamete manj kot žlico cimeta dva do trikrat na teden, bi lahko dejansko izboljšali splošno zdravje. Cimet lahko kar potresite po kosmičih, dodajte v jogurt ali kavo.

血圧

Znižanje krvnega tlaka pomeni, da je zaščiten tudi celoten srčno -žilni sistem. V eni 研究 so raziskovalci ugotovili znatno znižanje sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka s kratkotrajno porabo cimeta pri bolnikih s sladkorno boleznijo tipa 2. Približno 1 čajna žlička na dan je prava količina, da izkoristite koristi brez škodljivih učinkov na krvni tlak oz. krvni sladkor.

Holesterol

Cimet pozitivno vpliva na holesterol, kar pomeni tudi boljše zdravje srca, saj lahko visoka raven holesterola poveča tveganje za bolezni srca. 研究so pokazale, da lahko cimet poveča “dober” holesterol, medtem ko lahko dnevni odmerek (pol do dve žlički) cimeta pomaga znižati skupni holesterol, “slab” holesterol in trigliceride. Vse to lahko vodi do bolj zdravega srca.

Foto: Olia Nayda / Unsplash

Pomirja želodec

Če imate pogosto težave z želodcem ali težave s prebavo, razmislite o dodajanju cimeta v prehrano. 研究者 z univerze RMIT so ugotovili, da lahko dodajanje cimeta v hrano zmanjša želodčno kislino (zmanjša plin in prebavne neprijetnosti), zaradi česar se bo vaš želodec (in vi) počutil bolje.

Pomaga pri boju proti okužbam

Cimet ima protivirusne, proti glivične in protibakterijske lastnosti, kar pomaga ohranjati vaše telo zdravo. ” Raziskovalci, so ugotovili, da je cimet na prvem mestu med najbolj priljubljenimi zelišči in začimbami na svetu glede na visoko zaščitne ravni antioksidantov.
Antioksidanti pomagajo telesu popraviti poškodovane celice in se boriti proti prostim radikalom, kar pomeni manj okužb in bolezni.

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。