ゴレンジェ山脈のトスカーナ料理 12 月初旬から、ゴレンジェ、正確にはクランスカ ゴーラの近くにある本格的なトスカーナ レストランで贅沢な時間をお過ごしいただけます。レストランでは、伝統的なアラカルト ケータリングの提供が拡張され、特別なテイスティング メニュー (肉または魚からお選びいただけます) が提供されます。
TOSKANSKA KUHINJA NA GORENJSKEM
Od začetka decembra dalje se lahko na Gorenjskem, natančneje pri Kranjski Gori pustimo razvajati v pravi toskanski restavraciji. Klasično gostinsko à la carte ponudbo so v restavraciji razširili s posebnimi degustacijskimi meniji (izbiramo lahko med mesnim ali ribjim), ki bodo sestavljeni iz hladne in tople predjedi, glavne jedi s prilogo, sladice, kavice, buteljčnega vina in vode. Tako bomo lahko poskusili največ raznolikih jedi iz toskanske kuhinje, za menije pa bomo odšteli 5.600 za mesni in 6.000 tolarjev za ribji meni. Poleg jedi po naročilu nam bodo vedno postregli s kozarcem vina iz njihove bogate vinske ponudbe (Piro, Kristančič, Lisjak, Kupljen, Šutor …). Poskrbljeno bo tudi za sladkosnede: izbirali bodo lahko med doma pripravljenimi tiramisuji, panna coto, karamelno kremo … V zimskih dneh, ko bomo deležni snega in bodo smučišča v polem zagonu , bodo pri Danteju razvajali tudi ljubitelje žlahtne kapljice. Vsak dan med 15. uro in 18.30 bodo priprvljali degustacije vin: 550 tolarjev bomo odšteli za kozarec vina in krožnik z različnimi prigrizki, od oliv, sira, do salam … Veliko vrst salam in sirov bodo pripeljali iz Italije, veselimo se lahko toskanskega pršuta San Daniele in Parma, ovčjega sira Pecorino, parmezana Grana Padano … Če nas bo za silvestrovo zaneslo v gorenjski konec, nas bodo pri Danteju pričakali z novoletnim menijem toskanskih specialitet in živo glasbo.